Sari la conținut

Principalele bulevarde din Brașov împodobite cu steaguri tricolore

principalele-bulevarde-din-brasov-impodobite-cu-steaguri

Principalele bulevarde din oraș sunt împodobite în tricolor. La parada de sâmbătă, participanții vor primi fulare, stegulețe și cocarde. Sunt pregatite 3.000 de steguleţe, 2.000 de fulare şi 1.000 de cocarde pentru braşovenii care sărbătoresc în Centru 1 Decembrie.

Mai multe clădiri ale Brașovului, în așteptarea Sărbătorii Naționale sunt îmbrăcate în tricolor, iar pe străzi sunt arborate sute de steaguri.


   Pentru a marca cei 100 de ani de la Marea Unire, reprezentanții Primăriei Brașov au decis să împodobească într-un mod mai deosebit cel puțin principalele bulevarde din oraș. Pe lângă steagurile care se pun de obicei pe stâlpi cu ocazia sărbătorilor marcante pentru istoria națiunii române, pe arterele de la intrarea în municipiu au fost montate steaguri verticale, cu o lungime de trei metri.

160 de drapele verticale au fost montate pe stâlpii de pe Clea București, între Poienelor și Toamnei, pe B-dul Victoriei, pe B-dul Griviței, între giratoriul de la Aurel Vlaicu și Pasajul Fartec, dar și pe Calea Făgărașului din zona Hornhach până la ocolitoare.

În plus, au fost „decorate” de centenar şi câteva clădiri. Un total de 12 drapele de mari dimensiuni, respectiv de 4,5 m X 10 metri, au fost puse pe clădirea Primăriei, pe Hotelul Aro și pe Modarom (adică pe traseul paradei care va avea loc sâmbătă), dar și pe alte clădiri publice aparținând Ministerului Apărării Naţionale.

Tot pentru a marca Centenarul Marii Uniri, au fost montate, în total, 900 de steaguri cu lance (dintre care 400 sunt noi) pe mai multe străzi. Aceste steaguri sunt puse pe Bulevardul Eroilor, Bulevardul 15 Noiembrie, str. Castanilor, str. Mihail Kogălniceanu, str. Zizinului (din centrul oraşului, până la Gemenii), Bulevardul Saturn, Bulevardul Alexandru Vlahuţă, str. Toamnei, str. Nicolae Iorga, str. Mureşenilor, str. George Bariţiu, Şirul Bethoven, str. Prundului, str. Poarta Schei, str. Nicolae Bălcescu, str. Iuliu Maniu, str. Carpaţilor, Bulevardul Valea Cetăţii şi Bulevardul Muncii.


     După cum a precizat Sorin Toarcea, purtătorul de cuvânt al Primăriei Brașov, în dimineața zilei de 1 decembrie, celor prezenți la paradă le vor fi distribuite 3.000 de stegulețe, 2.000 de fulare, dar și 1.000 de cocarde tricolore.

Comentarii

Ultimă oră