Sari la conținut

Prime de asigurare a culturilor, a animalelor şi a plantelor pentru fermieri

prime-de-asigurare-a-culturilor-a-animalelor-si-a-plantelor-pentru-fermieri

Veşti bune pentru fermierii care au suferit pierderi, indiferent că este vorba de cultura plantelor sau creşterea animalelor.


    Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) a anunţat lansarea în perioada 11 mai – 30 noiembrie 2020 a primei sesiuni din 2020 de depunere a Cererilor de finanţare pentru submăsura 17.1 „Prime de asigurare a culturilor, a animalelor şi a plantelor – destinată asigurării culturilor de toamnă aferente anului 2019 şi aferente culturilor de primăvară pentru anul 2020” din Programul Naţional de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020.


   Solicitantul trebuie să fie fermier activ în anul pentru care solicită sprijinul, trebuie să încheie un contract de asigurare pentru riscurile prevăzute de această submăsură şi să plătească primele de asigurare la termen.


    De asemenea, persoana care depune cererea de ajutor trebuie să utilizeze terenuri agricole sau să deţină animale.


   Totodată, contractul de asigurare trebuie să fie încheiat pentru toate suprafeţele agricole cultivate cu aceeaşi cultură şi pentru întreg efectivul de animale.


    Nu sunt eligibili membrii organizaţiilor de producători şi nici cei care cultivă struguri exclusiv pentru vin.

Contractele trebuie şi ele să îndeplinească anumite condiţii, iar sprijinul public nerambursabil acordat în cadrul acestei submăsuri este de 70% din valoarea primei de asigurare eligibile şi plătite efectiv de către fermier.


     Reprezentantul Camerei de Comerţ şi Industrie Braşov, Attila Szekely, a precizat că fondurile disponibile pe această măsură sunt de 15 milioane de euro.

Comentarii

Ultimă oră