Sari la conținut

Primăria va reabilita două clădiri importante din municipiu

primaria-va-reabilita-doua-cladiri-importante-din-municipiu

Clădirea fostei bănci săseşti de pe strada Republicii şi cea a fostului cinematograf Astra vor fi reabilitate din bani publici. Primăria Braşov a alocat un million de lei pentru ca la cele două clădiri să fie refăcute faţadele şi acoperişurile. Cele două clădiri ar fi trebuit să fie recondiţionate încă de anul trecut, însă firmele care au câştigat atunci licitaţiile nu au putut să îşi respecte contractele. În aceste condiţii municipalitatea a reziliat înţelegerile la sfârşitul anului trecut şi va realiza o nouă licitaţie pentru lucrările de restaurare. Totodată, devizele de lucrări, atât pentru clădirea fostului cinematrograf Astra de pe strada Lungă numărul 1, cât şi pentru cea care se află la intersecţia străzilor Republicii cu Michael Weiss vor fi refăcute pentru că Primăria vrea să extindă lucrările, pe lângă faţadă şi acoperiş, edilii intenţionând să realizeze şi reparaţii la instalaţile electrice. “Sunt lucrări necesare. Sunt într-o stare destul de proastă aceste clădiri. Dacă nu le-am face s-ar degrada şi mai mult şi atunci costurile ar fi şi mai mari pentru municiplitate la o viitoare reparaţie”, a declarat Sorin Toarcea, purtătorul de cuvânt al Primăriei Braşov.

  • Procedura va decurge rapid

Licitaţia va demara destul de repede, pentru că toată documentaţia este deja realizată. Pentru a economisi din costuri, vor fi luate în calcul actele făcute în 2014, atunci când s-a realizat prima licitaţie. “Avem toată documentaţia pregătită, inclusiv avizele de construcţie şi proiectele, astfel încât într-o lună, o lună şi ceva putem scoate deja la licitaţie.” a mai spus Sorin Toarcea.

Cele două clădiri au fost închiriate către firme particulare care ar fi trebuit să se ocupe şi de recondiţionarea lor pe interior. Doar la clădirea de pe strada Republicii costul este estimat la aproape 4,7 milioane de euro, deoarece este monument istoric. Pentru că cele două contracte au fost reziliate şi clădirile au revenit Primăriei, instituţia are de gând să acceseze fonduri europene pentru a recondiţiona cele două construcţii în totalitate.

Comentarii

Ultimă oră