Sari la conținut

Primăria pune la dispoziţia fiecărei asociaţii de proprietari din Brașov, dezinfectanți

primaria-pune-la-dispozitia-fiecarei-asociatii-de-proprietari-dezinfectanti

Primăria pune la dispoziţia fiecărei asociaţii de proprietari materiale pentru dezinfectare!

Municipalitatea pune la dispoziţia fiecărei asociaţii de proprietari cantitatea necesară pentru dezinfecţia uşilor de acces în scara blocului, a balustradelor, a liftului, a pavimentului şi scărilor, precum şi pentru îmbibarea covoraşelor de la intrarea în scări. Mai exact, fiecare asociaţie primeşte tablete efervescente de clor, iar dezinfecţia scărilor trebuie să se facă de cel puţin două ori pe săptămână.


   O tabletă se dizolvă în 10 litri de apă şi astfel asigură o eficienţă maximă pentru dezinfecţie. Timpul de acţiune al soluţiei dezinfectante este de 15 minute.


    De asemenea, asociaţiilor de proprietari le sunt distribuite mănuşi şi măşti de protecţie pentru a asigura operaţiunea de dezinfecţie pe fiecare scară.


     Decizia de a se apela la această modalitate de dezinfectare a fost luată după ce reprezentanţii municipalităţii braşovene s-au consultat cu medicul epidemiolog Codruţa Nemet şi au solicitat un punct de vedere de la Direcţia de Sănătate Publică Braşov.

Începută în 3 aprilie 2020, distribuirea materialelor dezinfectante către asociaţiile de proprietari nu se desfăşoară însă cu rapiditatea dorită de autorităţi. Mai exact, primarul Braşovului, George Scripcaru, a declarat zilele trecute că „în unele situaţii, reprezentanţii asociaţiilor de proprietari nu pot fi găsiţi pentru a li se da substanţele dezinfectante şi materialele de protecţie”. Pe de altă parte, edilul a reamintit faptul că în Braşov, dezinfectarea scărilor este realizată de asociaţiile de proprietari, nu de firmele de specialitate, cu oameni îmbrăcaţi în combinezoane şi cu echipamente de pulverizare în spate.

    De ce nu se ocupă firma de specialitate de dezinfecţia scărilor


    În cazul în care municipalitatea braşoveană decidea ca dezinfecţia să fie făcută de operatorul care asigură serviciile de dezinfecţie în oraş, pentru a interveni cel puţin o dată în cele 15.000 de scări de bloc ar fi nevoie de 50-60 de zile. Asta în condiţiile în care s-ar folosi cinci echipe, iar cea mai mare parte a activităţii operatorului s-ar concentra pe aceste dezinfecţii.

Comentarii

Ultimă oră