Sari la conținut

Primăria Predeal, „surdă” la durerea unei mame cu patru copii

O familie cu patru copii din Timişul de Jos trăieşte în condiţii mizere. Stau într-o singură cameră şi abia reuşesc să supravieţuiască de pe o zi pe alta cu 500 de lei.

Deşi sunt în acestă situaţie la limită, reprezentanţii Primăriei Predeal nu s-au implicat să ajute această familie.  Speriaţi că cei mici ar putea să se îmbolnăvească pe aceste geruri cumplite, vecinii şi consilierii locali din Predeal au anunţat Direcţia pentru Protecţia Copilului.
Şase suflete trăiesc cu 500 de lei. Femeia trăieşte cu concubinul ei, după ce în urmă cu un an a divorţat de tatăl celor patru copii. Cu tot cu alocaţiile copiilor, dar şi cu ajutorul de handicap al unuia dintre băieţi, femeia abia reuşeşte să strângă 500 de lei pe lună. Femeia, concubinul şi cei patru copii stau într-o singură cameră plină de igrasie. Cu toate că inspectorii de la Serviciul de asistenţă din Predeal ar fi trebuit să ancheteze cazul familiei din Timişul de Jos, aceştia spun că nu ştiu nimic de sesizările de abuz. „Au venit doar pentru ancheta socială să-mi facă ajutor pentru handicap. Primăria nu ne-a ajutat cu nimic, nici cu lemne, nici altfel.” i-a spus femeia directorului adjunct Gheorghe Durna.
Birocraţia nu încălzeşte soba. „Ei au depus cerere de obţinere de lemne gratuite, întrucât unul dintre copii are certificare de încadrare cu grad de handicap. Li s-a aprobat cererea, dar distribuirea lemnelor a fost întârziată din cauza vremii. În prezent, nu avem niciun fel de sesizare, nici telefonică, nici scrisă, că ar fi probleme acolo. De curând s-a făcut o anchetă pentru reînnoirea dosarului” a declarat Simona Colobert, inspector Serviciul de Asistenţă Socială din Predeal. Din cauza lipsei de reacţie a autorităţilor din Predeal, numai Dumnezeu a făcut ca micuţii să nu se îmbolnăvească în cea mai cruntă iarnă din ultimii ani.
Victime ale indiferenţei autorităţilor. Inspectorii de la Protecţia Copilului au hotărât să deschidă o anchetă, pentru a vedea dacă, într-adevăr, reclamaţiile de abuz ale vecinilor se confirmă, dar şi pentru a hotărî ce vor face în continuare. “Mi se pare bizar că nimeni nu s-a interesat, nimeni nu a monitorizat cazul. A trebuit să venim noi de la Direcţie. E puţin peste mână, să spun aşa, când autoritatea locală ar fi trebuit să fie prezentă înaintea noastră aici. Oamenii spuneau că mama copiilor nu îi îngrijeşte bine. Că mama nu mai are un comportament aşa cum l-a avut înainte să trăiască în concubinaj cu persoana respectivă. Am rămas şi aici uimit. Copilul cel mare trimis la lemne în pădure, în condiţiile în care pe tatăl vitreg l-am găsit în cameră în pantaloni scurţi, la căldurică. Păi lucrurile astea deja sunt foarte grave ” a declarat director adjunct DGASPC Braşov, Gheorghe Durna. A.C.

Comentarii

Ultimă oră