Sari la conținut

Primăria investește în toaletele publice din oraș

primaria-investeste-in-toaletele-publice-din-oras

Toaletele publice din Brașov pot fi numărate pe degetele de la o mână, majoritatea fiind în zona centrală, iar în cazul celorlalte parcuri sau chiar și al stațiunii Poiana Brașov, acestea lipsesc.

Acum, Primăria vrea să rezolve acestă problemă și a luat decizia de a semna un contract cu o firmă care să amplaseze 20 de toalete ecologice în zonele de agrement, pe care să le și întrețină zilnic.

În vederea contractării acestui serviciu, edilii au lansat o licitație publică, impunând condiții destul drastice, astfel ca WC-urile de plastic să nu se transforme într-un focar de infecție. Valoarea totală estimată a contractului care ar urma să se deruleze până la sfârșitul anului este de aproape 99.000 de lei, existând posibilitatea ca acesta să fie prelungit cu încă patru luni.

Cele 20 de toalete ecologice ar urma să fie amplasate în 7 parcuri din municipiu, respectiv Parcul Tractorul, Parcul Trandafirilor, Parcul Ursul, parcul șahiștilor de pe Berzei, Parc Livada Poștei, Parc Centrul Civic și zona de agrement de la Lacul Noua, dar și în Poiana Brașov.

În plus, potrivit municipalității, inspectorii Serviciului de întreținere a spațiilor verzi din cadrul Primăriei ar urma să verifice în permanență modul în care sunt întreținute toaletele, astfel încât să nu apară surprize neplăcute.

Comentarii

Ultimă oră