Sari la conținut

Primăria Braşov pregăteşte proiectul „bulevardului” de la pasajul Făget

primaria-brasov-pregateste-proiectul-bulevardului-de-la-pasajul-faget

Municipalitatea braşoveană pregăteşte următoarea etapă de extindere a străzii 13 Decembrie, respectiv tronsonul cuprins între intersecţia de la Făget şi pasajul de cale ferată. Deocamdată, municipalitatea braşoveană a lansat procedura de achiziţie pentru elaborarea documentaţiei de avizare a lucrărilor de intervenţie (DALI), valoarea contractului fiind estimată la 133.038, fără TVA, respectiv 158.315 lei, cu tot cu TVA.

Conform documentaţiei aferente proiectului, tronsonul care urmează a fi lărgit are o lungime de 300 de metri şi include şi pasajul.

„Se va elabora documentaţia de avizare a lucrărilor de intervenţie pentru lărgirea de la 4 benzi la 6 benzi a câte 3,5 m şi trotuare de 2 m, inclusiv în zona pasajului CF”, se arată în anunţul licitaţiei.

Consultanţii interesaţi pot depune ofertele la Primărie până în 10 aprilie 2019, iar firma care va obţine contractul va avea la dispoziţie maxim 3 luni pentru a finaliza documentaţia.

Deocamdată, se lucrează în zona Parcului Tractorul

Primăria Braşov a anunţat de mai mulţi ani că are în plan lărgirea acestei străzi, iar în acest an au fost începute lucrările la tronsonul din zona Parcului Tractorul. Aici, pe latura dinspre parc vor fi amenajate 2 benzi de circulaţie. După încheierea lucrărilor axul drumului va fi mutat, astfel încât să existe câte trei benzi de circulaţie.

Practic, prin acest proiect, în primă fază, sunt mutate reţelele de utilităţi, apoi se va tăia o fâşie din aleea de promenadă, după care va fi realizat un zid de sprijin pe porţiunea mai înaltă din apropierea pasajului. De asemenea, în proiect este prevăzută o bandă de stocare pentru cei care vor să vireze spre strada Octavian Goga, pentru a fi evitate blocajele care se formează în prezent, din cauza celor care aşteaptă să vireze la stânga.


   Şi sensul giratoriu de la intersecţia cu strada Independenţei ar urma să fie reamenajat, axul drumului urmând a fi mutat mai înspre parc. De asemenea, giratoriul de la această intersecţie îşi va mări diametrul la 26 de metri şi va avea trei benzi de circulaţie la interior.

De la intersecţia cu strada Independenţei şi până la cea cu noul sens giratoriu de la intersecţia cu Metalurgiştilor ar urma să fie amenajată o nouă bandă pe partea dinspre blocuri, în această zonă fiind deja realizate o serie de lucrări de deviere a reţelelor electrice.

Comentarii

Ultimă oră