Sari la conținut

Primăria Brașov plănuiește achiziția a 10 autobuze hibrid pentru RATBV

primaria-brasov-planuiestee-10-autobuze-hibrid-pentru-ratbv

Acestea vor circula pe liniile 25, 28 și 41!


        Primăria Brașov a lansat licitația pentru achiziția a 10 autobuze hibrid (a căror valoare este estimată 16 milioane de lei cu tot cu TVA).


         Conform documentației aferente licitație, autobuzele vor avea lungimea de 12 m și o capacitate de minim 90 pasageri (minim 24 de locuri pe scaune). Autobuzele vor avea tracțiune hibridă (diesel-electric), podea complet coborâtă pe toată lungimea, trei uși și aer condiționat în salonul de călători.


   Sistemul de propulsie al autobuzului va fi o combinație a tehnologiilor de propulsie diesel și electrică, menită să exploateze la maxim potențialul de reducere a emisiilor de CO2 și în același timp să asigure condițiile corespunzătoare de fiabilitate în operare, pe toată durata de viață a vehiculelor.


   Opțional, autobuzele ofertate pot avea posibilitatea încărcării externe a sistemului de stocare a energiei electrice, această dotare suplimentară fiind punctată în procesul de evaluare.

Firmele interesate vor putea depune ofertele până în data de 28 august 2020, iar termenul de livrare este de 12 luni de la data emiterii comenzii de către Primăria Brașov.

  Dacă municipalitatea va semna un contract cu un furnizor, autobuzele hibrid vor fi introduse pe liniile 25 (Avantgarden - gara Brașov - Terminal Poienelor), 28: (Stupini - Avantgarden - Livada Poștei) și 41 (Stupini, str. Lujerului - Livada Poștei).

.........................................................................................................

Obiectivul pentru orașul de la poalele Tâmpei: 51 de troleibuze, 72 de autobuze electrice și 10 hibrid, pe străzile Brașovului în anul 2021!

Primarul Brașovului, George Scripcaru, a declarat că această licitație este ultima ce vizează achiziția de autobuze sau troleibuze. „Avem deja contracte semnate pentru 26 de troleibuze Solaris, din care au sosit 24, și pentru 68 de autobuze electrice SOR, dintre care 11 sunt deja livrate. Avem în derulare licitația pentru 25 de troleibuze, care are termen de depunere a ofertelor la jumătatea lui august, iar cea pentru 12 autobuze electrice de 18 metri, se află în faza de evaluare a ofertelor la Ministerul Dezvoltării. Sper ca această procedură să se desfășoare în condiții optime, cu oferte bune, și să reușim să semnăm contractul de achiziție cât mai repede. Conform contractelor pe care le avem și caietelor de sarcini pentru licitațiile în desfășurare, anul viitor pe străzile din municipiu vor circula 51 de troleibuze, 72 de autobuze electrice și 10 hibrid”, a explicat George Scripcaru.

Comentarii

Ultimă oră