Sari la conținut

Primăria Brașov a lansat apelul de proiecte pentru Ghidul cultural

primaria-brasov-a-lansat-apelul-de-proiecte-pentru-ghidul-cultural

Primăria Brașov a lansat apelul de proiecte pentru Ghidul cultural. Operatorii culturali au termen până în 10 iunie pentru depunerea solicitărilor.

"Operatorii culturali pot depune proiecte de finanțare neramburasbilă pentru evenimente culturale și evenimente pe care vor să le desfășoare în Brașov, în cadrul liniei de finanțare pe care am lansat-o. Aceștia pot depune proiectele până pe 10 iunie, iar anul acesta avem cea mai mare sumă alocată pentru aceste finanțări, 3.000.000 de lei. Este important ca aceștia să știe că li se poate finanța până la 90 % din valoarea proiectului, dar nu mai mult de 250.000 de lei. Având în vedere că suntem pe o rată descendentă în ceea ce privește evoluția situației pandemice și că rata de incidență este atât de mică sperăm ca prin aceste finanțări să avem cultură la Brașov anul acesta, mult mai mult decât anul trecut și să fie o repornire a ceea ce înseamnă activitate socială în Brașov și viață culturală." a declarat viceprimarul Flavia Boghiu


Începând din acest an finanțările se vor acorda pe categorii de activități culturale, astfel încât concurența între proiectele operatorilor culturali să se facă în cadrul aceleiași arii tematice. Cele 11 categorii sunt: arte vizuale și arhitectură; muzică; teatru; dans; artă digitală și noile media; educație culturală; patrimoniu cultural material; patrimoniu imaterial; promovarea culturii scrise; intervenție culturală; proiecte mari cu caracter repetitiv.

Comentarii

Ultimă oră