Sari la conținut

Prima zi de școală la Brașov: fără manuale de la minister, dar cu rechizite din partea primăriei

prima-zi-de-scoala-la-brasov-fara-manuale-de-la-minister-dar-cu-rechizite-din-partea-primariei

2.065 de micuţi au început azi clasa I la Braşov. Copiii nu au găsit însă pe bănci manualele şcolare aşa cum se obişnuia. Au primit în schimb de la Primărie un ghizdan complet utilat.

Părinţii sunt nemulţumiţi de situaţie, dar spun că nu sunt foarte surprinşi deoarece în învăţământul din ziua de astăzi nimic nu mai este sigur.   „Este o situaţie penibilă. Nu pot spune ca atunci când ninge că i-a prins iarna nepregătiţi. Anul şcolar începe mereu în 15 septembrie, deci nu au nicio scuză. Din ce am înţeles de la doamna învăţătoare manualele vor veni peste două-trei săptămâni, iar până atunci se va lucra cu tot felul de fişe. Nu e normal ce se întâmplă, dar am primit asigurări că elevii vor recupera pe parcursul anului şcolar“, a spus Răzvan Istudor, tatăl unei fetiţe de clasa întâi.  „De manuale nici nu ştiu exact cum să comentez . Este efectiv stupid. Dar în învăţământul din ziua de azi nimic nu mai este la locul lui. Este haos, regulile se schimbă de la un al la altul. Ce este valabil azi nu mai este valabil anul viitor. Fiecare ministru vine cu păsărica lui. Problema lipsei manualelor este doar una dintr-un lung şir de gafe. Ar trebui să se adune şi să aducă stabilitate în sistem, deoarece haosul se vede în rezultatele elevilor. De la un an la altul calitatea învăţământului scade şi este mare păcat“, a spus Ioana Croitoru, mama unei fetiţe de clasa a întâi. „Este sub orice critică ce se întâmplă. Este penibil să ieşi la televizor şi să găseşti scuze. Nu cred că mai există vreo ţară civilizată unde să nu ai manuale la şcoală. Trebuiau să rezolve situaţia. Nu poţi să pui dascălii în situaţia să lucreze după planşe şi fişe, este penibil“, a spus Anca Rucăreanu, mama unei fetiţe de clasa întâi.

Ghiozdan de la Primărie

Chiar dacă nu au avut manuale, cei 2065 de boboci de clasa întâi au primit astăzi din partea Primăriei Braşov câte un ghiozdan complet utilat (două caiete tip I de 24 de file, două caiete tip II tot de 24 de file, un caiet special abecedar şi unul special de matematică, două caiete de matematică de 48 de file, două caiete de desen, zece creioane, un stilou cu gel, un set de creioane colorate, două gume de şters, o riglă, un penar, acuarele şi pensulă, ascuţitoare, beţişoare şi trei coperte de carte şi şase coperte de caiet, o pungă de plastic şi un tub de lipici). „Marea mea satisfacţie este că avem şcoli foarte bune în Braşov, iar eu, ca primar, voi face tot ceea ce este necesar ca acestea, fie că vorbim de şcoli, grădiniţe, licee sau creşe, să ofere copiilor cele mai bune condiţii. În acest moment, vă asigur, nu avem nicio şcoală care să nu fie funcţională. Vă urez un an bun şi plin de succes şi realizări atât vouă, copiilor, cât şi părinţilor şi cadrelor didactice, din toate şcolile Braşovului”, a declarat primarul George Scripcaru în cadrul festivităţii de deschidere de la Şcoala Generală nr 9 din Braşov, conform adevărul.ro

Comentarii

Ultimă oră