Sari la conținut

Câţiva zeci de mici producători locali din împrejurimile comunei Buneşti sunt aşteptaţi astăzi, începând cu ora 13.30, să participe la prima ediţie a „Târgului de pe hotar” şi să-şi expună produsele în faţa Căminului Cultural din localitate. „Târgul de pe hotar” se adresează micilor producători aflaţi la granita fizică dintre judeţele Mureş şi Braşov, dar în acelaşi timp la hotarul dintre agricultura de subzistenţă şi agricultura performantă.

Bunătăţi tradiţionale. Sub semnul prosperităţii verii, World Vision Romania, în parteneriat cu Primăria Buneşti, deschid în mod simbolic portile comunităţii şi-i poftesc pe oaspeţi să vadă cât de bune sunt lucrurile autentice şi apropiate de oameni. Vizitatorii sunt invitaţi să guste din tot ce au mai bun gospodarii comunei Buneşti: produse din lapte, sucuri şi siropuri naturale, gemuri, produse apicole, cocături, produse artizanale.„Târgul de pe hotar” se bucură de patronajul Sfinţilor Apostoli Petru si Pavel, a căror zi este celebrată de catre întreaga creştinătate ortodoxă în 29 iunie. În calendarul popular această zi este cunoscută sub numele de Sânpetrul de vară şi marchează miezul verii agrare şi începutul secerişului.

Promovare. La Buneşti, sătenii vor participa la liturghie şi apoi vor celebra străvechea Sărbătoare a cununii, împletind cununi de flori şi făcând urări pentru o vară bună, în care să se facă bucatele. De asemenea vor pofti, gusta şi cumpăra din minunatele roade ale muncii micilor producători. „Prin iniţierea acestui târg dorim să valorificăm strădania localnicilor din Buneşti de a trece de la gospodăria de subzistenţă la statutul de mic producător şi antreprenor, păstrând tradiţiile locale. Buneştiul este o comunitate aflată la graniţa dintre judeţele Braşov şi Mureş, care se găseşte azi în faţa unui alt hotar, atât de important pentru viitor”, a declarat Crenguţa Bărbosu, managerul Programului pentru dezvoltare agricolă al organizaţiei World Vision Romania.

Comentarii

Ultimă oră