Sari la conținut

Preţurile solicitate de proprietari pentru vânzarea apartamentelor erau în iunie similare celor din decembrie, la nivel naţional, dar cu evoluţii diferite între oraşe, conform unui comunicat al portalului www.imobiliare.ro. La Braşov, ca şi la Cluj-Napoca şi Iaşi, preţurile au scăzut. Creşteri s-au înregistrat în Bucureşti, Constanţa, Timişoara şi Ploieşti.
Cu aproape 8% mai ieftine decât în 2010. Preţurile apartamentelor din Braşov au înregistrat o scădere în luna iunie. Conform indicelui imobiliare.ro, preţul mediu cerut pentru apartamentele scoase la vânzare în Braşov are o valoare de 863 euro/mp de suprafaţă utilă, cu 1,5% mai puţin decât în mai, respectiv cu 0,8% mai puţin decât în urmă cu şase luni. În comparaţie cu aceeaşi perioadă a anului trecut, apartamentele scoase la vânzare în Braşov sunt cu 7,9% mai ieftine. Preţul apartamentelor noi din ansamblurile rezidenţiale braşovene a atins valoarea de 897 euro/mp şi a scăzut în ultimele treizeci de zile cu 2%, iar în ultimele şase luni cu 5,2%.
Evoluţie pe categorii de imobile. În iunie, în Braşov, apartamentele vechi s-au ieftinit cu aproape 1,5%, preţul acestora coborând de la 873 euro/mp util la 861 euro/mp util. Pe parcursul primelor şase luni ale anului, scăderea înregistrată a fost de 0,6%. În contrast cu situaţia din alte oraşe, în Braşov, apartamentele mari, cu trei şi patru camere, au cunoscut o creştere de preţ de 3,4%, respectiv 0,5%. Apartamentele cu două camere au înregistrat o scădere de 1,7% în ultimele şase luni, iar garsonierele s-au ieftinit cu 1% în intervalul analizat. În comparaţie cu iunie 2010, preţurile apartamentelor vechi din Braşov sunt în prezent cu până la 8% mai ieftine.

Ce este indicele imobiliare.ro. Indicele site-ului imobiliare.ro reprezintă preţul exprimat în euro pe metru pătrat de suprafaţă utilă al apartamentelor de vânzare situate în blocuri de apartamente, cu destinaţie rezidenţială, pe baza anunţurilor publicate pe portalul respectiv de către agenţiile imobiliare şi proprietari. Indicele naţional imobiliare.ro are la jumătatea anului o valoare de 1.034 euro/mp util, foarte apropiată de cea înregistrată în decembrie 2010, de 1.033 euro/ mp util. Faţă de iunie 2010, când indicele era de 1.163 euro/mp, preţurile apartamentelor sunt cu 11,1% mai mici.

Comentarii

Ultimă oră