Sari la conținut

Preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian-Ioan Veştea, a fost gazdă pentru elevii de la clasa de învăţământ dual a Colegiului Tehnic „Mircea Cristea”, care au mers în vizită la aeroport

Preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian-Ioan Veştea, a fost gazdă pentru elevii de la clasa de învăţământ dual a Colegiului Tehnic „Mircea Cristea”, care au mers în vizită la aeroport. Şeful administraţiei judeţene le-a prezentat amplasamentul şi le-a satisfăcut curiozitatea de a vedea pe viu terminalul de pasageri, cea mai vizibilă componentă a Aeroportului, cu toate funcţiunile sale şi cu toate spaţiile pregătite deja să-i primească pe viitorii călători.


De la geamurile etajului I, liceenii au putut vedea parcarea de aeronave şi calea de rulare construite în anul 2018, pista de decolare-aterizare – prima construcţie realizată în cadrul Aeroportului, precum şi componentele de infrastructură aflate acum în lucru.


Preşedintele CJ Braşov le-a explicat adolescenţilor care sunt şantierele deschise în prezent pe amplasamentul de la Ghimbav, vorbindu-se despre cele două contracte de lucrări pentru realizarea a 11 obiecte de infrastructură aeroportuară. De asemenea, Adrian-Ioan Veştea a vorbit despre demersurile birocratice de la începutul primului său mandat la conducerea judeţului, fără de care acest proiect investiţional nu s-ar fi putut implementa, de la clarificarea situaţiei juridice a terenului de la Ghimbav, la definitivarea Masterplanului Aeroportului Internaţional Braşov – Ghimbav şi la identificarea surselor de finanţare pentru continuarea lucrărilor.


Prezentarea a inclus şi dificultăţile întâmpinate de administraţia judeţeană, cum au fost rezilierea unor contracte de lucrări şi reluarea unor proceduri de achiziţie, ceea ce a determinat anumite întârzieri în realizarea componentelor aeroportuare.


Preşedintele CJ a prezentat şi modalitatea prin care va fi operaţionalizat Aeroportul Braşov, în urma achiziţiei serviciilor de navigaţie aeriană şi implementării soluţiei de turn de control virtual la distanţă, precum şi pe baza discuţiilor cu operatorii aerieni în vederea definitivării rutelor.

Comentarii

Ultimă oră