Sari la conținut

Ca urmare a afirmaţiilor făcute de reprezentanţi ai PDL Braşov referitoare la deplasările în străinătate ale consilierilor judeţeni, preşedintele CJ, Aristotel Căncescu, face o serie de precizări.
Consiliul Judeţean Braşov a alocat în acest an pentru deplasări în străinătate sume mai mici decât marea majoritate a administraţiilor judeţene, chiar şi decât Primăria municipiului Braşov. Este vorba despre 250.000 de lei. Deplasările realizate în străinătate au fost organizate de instituţii ale statului (Camere de Comerţ şi Industrie) şi la ele au participat inclusiv reprezentanţi ai PDL din ţară.
Promovare internaţională. Deplasările s-au efectuat cu scopul promovării României şi implicit a judeţului Braşov peste hotare. Bunăoară, la Târgul de Turism ITB Berlin (9 – 12 martie 2011), în cadrul standului România, judeţul Braşov a fost foarte bine reprezentat, el fiind atracţia principală. Am popularizat evenimentele medievale care au devenit deja tradiţie în judeţul nostru, Turnirul Cetăţilor desfăşurându-se în acest an la Braşov, Râşnov, Bran şi Făgăraş. Foarte multe agenţii de turism româneşti şi străine s-au bucurat de această ofertă bogată de evenimente culturale din judeţul Braşov, ele fiind o atracţie adevărată pentru turiştii străini. Tot la Berlin am început discuţiile pentru demersul de înfrăţire a localităţilor Marienburg (Feldioara) din judeţul Braşov, respectiv din Polonia, ambele fiind fondate de cavalerii teutoni. Vizitatori din ţări de pe tot mapamondul au fost impresionaţi de prezenţa medievală a judeţului Braşov, exprimându-şi dorinţa de a ne vizita.
Ce atrage turiştii la Braşov.  Dacă numărul de turişti a crescut în judeţul Braşov, acest lucru nu s-a datorat primarului George Scripcaru, ci investiţiilor realizate în domeniul turismului de către Consiliul Judeţean Braşov şi eforturilor pe care le-am făcut şi le facem pentru dezvoltarea turismului şi promovarea judeţului nostru în lume. Primarul PDL de Braşov nu are niciun merit pentru faptul că numărul turiştilor care vin anual în judeţul nostru a ajuns la 800.000, judeţul Braşov ocupând astfel locul al doilea la nivel naţional, după Constanţa. De când Ministerul Turismului este condus de către un membru al PDL, numărul de turişti la nivel naţional nu a crescut, dimpotrivă, a scăzut. În 2010, scăderea a fost de circa 20%. Faptul că numărul de turişti care vin la Braşov a rămas constant, în ciuda perioadei de criză pe care o traversăm, este meritul nostru, nicidecum al primarului Scripcaru sau al actualei guvernări.
Atacuri politice. Ţinând cont de faptul că guvernarea PDL prin măsuri aberante distruge practic sistemul sanitar românesc, consilierii noştri judeţeni care s-au deplasat în străinătate au stabilit relaţii de colaborare cu instituţii capabile să ajute spitalele din judeţul Braşov. Astfel, graţie parteneriatului cu asociaţii străine au fost obţinute echipamente şi mobilier pentru Spitalul Municipal Făgăraş, urmând să fie aduse echipamente şi pentru spitalele din Braşov şi Rupea. Afirmaţiile defăimătoare la adresa noastră venite din partea reprezentanţilor PDL fac parte din campania propagandistică a unui partid de mincinoşi condus de Traian Băsescu şi Emil Boc, avându-l ca reprezentant în teritoriu pe George Scripcaru, vicepreşedinte PDL. Pentru toate comentariile făcute pentru a denigra  instituţia Consiliului Judeţean Braşov, de către membri PDL, ne rezervăm dreptul de a-i acţiona în judecată.

Comentarii

Ultimă oră