Sari la conținut

Preşcolarii care au între 5 și 6 ani primesc 50% reducere pentru transportul în comun

prescolarii-care-au-intre-5-6-ani-primesc-50-reducere-pentru-transportul-in-comun

Având în vedere că pentru copiii din grupa de vârstă 5 – 6 ani nu exista nici o facilitate pe mijloacele de transport în comun ale RATBV, iar părinţii sau bunicii le cumpărau bilete sau abonamente cu preţ întreg, consilierii locali braşoveni au aprobat vineri o hotărâre prin care a fost reglementat acest aspect.

Astfel, potrivit unui act adiţional la contractul de delegare a gestiunii serviciului de transport public local în municipiul Braşov, copiii cu vârsta cuprinsă între 5 şi 6 ani, care sunt înscrişi la grădiniţe din oraş, vor putea circula cu abonamente reduse cu 50% faţă de tariful normal de 70 de lei.

„Aceste abonamente se pot achiziţiona în baza adeverinţelor eliberate de grădiniţe. În viitor, vom analiza posibilitatea ca şi pentru această categorie de vârstă să se poată elibera abonamente gratuite”, a declarat preşedintele de şedinţă, consilierul local Adrian Oprică.

Copiii care au între 5 şi 6 ani sunt singurii pentru care se pot cumpăra abonamente reduse cu 50%, pentru că cei care au până în 5 ani beneficiază de gratuitate, iar cei care au mai mult de 6 ani, fiind elevi, pot merge gratuit cu autobuzele RATBV, dacă nu au absenţe.

Tot vineri, aleşii locali au aprobat eliminarea condiţiei privind distanţa de două staţii până la şcoală, în baza căreia se puteau acorda abonamentele gratuite pentru elevii braşoveni. Practic, conform noului act normativ aprobat de Consiliul Local Braşov, singura condiţie de acordare a abonamentelor gratuite este ca elevii să nu aibă absenţe.

Comentarii

Ultimă oră