A jucat 12 ani într-un singur film pentru a obține prima nominalizare la Oscar. Zicala „Mai bine mai târziu decât niciodată” i se potrivește perfect actriței Patricia Arquette. Are 47 de ani și aproape 30 de ani dedicați cinematografiei. Anul acesta este considerată favorita categoriei „cea mai bună actrita într-un rol secundar” pentru interpretarea din Boyhood. Dacă o va învinge pe Meryl Streep, o veterană a Oscarului, aflăm în noaptea de 22 februarie, scrie digi24.ro.

Keira Knightley este singura prezență feminină importantă din filmul de război „The Imitation Game”. Knightley, în rolul Joan, îl susține pe matematicianul Alan Turing în cursa contra cronometru pentru descifrarea maşinăriei germane Enigma, din cel de-al doilea război mondial. Unii critici sunt de părere că interpretarea nu impresionează atât de mult încât să merite o nominalizare.
Laura Dern, care joacă în filme din 1973, s-a specializat în ultimii ani în producţii de televiziune, pentru care a fost recompensată de două ori cu Globul de Aur. S-a reîntors în cinematografie în 2014, şi a jucat în patru filme. Printre ele, „Wild”, pelicula care i-a adus a doua nominalizare la Oscar din carieră.
Pe de altă parte, Emma Stone este la prima nominalizare pentru Oscar, deși a jucat în filme de box office, precum „Easy A”, „Crazy”, „Stupid love” sau „The help”, film multipremiat în 2012. Rolul fiicei lui Sam Riggan din filmul Birdman este al unei tinere ieşită de curând de la dezintoxicare, cu o imagine de intangibilă, dar care de fapt încearcă să-și găsească familia, direcţia şi rostul în lume.
Meryl Streep este câștigătoarea a 8 globuri de aur și a 3 premii Oscar. Ultimul l-a obținut în 2011, pentru rolul Margareth Thatcher. Acum este nominalizată la premiile Academiei Americane de Film pentru a 29-a oară, pentru rolul vrăjitoarei din producția Disney „Into the woods”. Cu părul lung și albastru și cu un machiaj puternic, personajul lui Streep încearcă să întoarcă un blestem pentru a-și recăpăta frumusețea.
Patricia Arquette pare să fie favorita categoriei. Până acum, a câştigat toate trofeele la principalele festivaluri și competiții de specialitate din acest an, printre care Globurile de Aur și BAFTA. Și-a început cariera în anii '90. Abia acum, datorită interpretării din „Boyhood”, este nominalizată pentru prima oară la Oscar. Rolul care i-a adus gloria este cel al mamei cu doi copii, divorțată și care încearcă să le ofere acestora o viață mai bună.
 
Digi 24 și Digi Film difuzează în exclusivitate pentru România Gala Premiilor Oscar. Aflăm împreună cine sunt marii câștigători în noaptea dintre 22 și 23 februarie, începând cu ora 02.00