Sari la conținut

Premieră la Brașov: Primul atelier de reparat scaune rulante (Galerie FOTO)

premiera-la-brasov-primul-atelier-de-reparat-scaune-rulante-galerie-foto

Îmi oferă satisfacţie şi mă simt cu adevărat important pentru că pot ajuta alte persoane! Asta spune Ion Sporea, meşterul dintr-un atelier de reparat scaune rulante, deschis în premieră la Braşov. Persoanele cu dizabilităţi locomotorii au de acum posibilitatea de a-şi repara dispozitivele de mobilitate. Cel care se pricepe de minune la acest lucru trăieşte de 20 de ani într-un scaun rulant.

Un accident i-a schimbat complet viaţa. Ion Sporea îşi aduce aminte că în 1994 a aluncat pe treptele unui tren şi a căzut sub el. „Atunci pe moment n-am simţit nimic pentru că aşa se întâmplă să nu simţi durerea prea mult, dar după aceea a fost mai greu: operaţiile prin care am trecut, chinurile. Mulţumesc lui Dumnezeu că au fost lângă mine părinţii, fraţii, sora şi anumiţi prieteni şi aşa am trecut peste această chestie. Cea mai mare realizare a mea de când sunt aşa este că sunt căsătorit şi am trei copii”, a declarat Ion Sporea, tehnician atelier. A dobândit în timp tăria de a merge mai departe în viaţă.„De 20 de ani sunt în scaun rulant. Da, la început mi-a fost foarte greu şi nu pot să spun că acum îmi este uşor pentru că întâmpinăm tot felu de dificultăţi noi persoanele cu dizabilităţi, dar nu trebuie să ne plângem pentru că dacă avem tăria şi puterea şi trebuie să le avem pentru a merge mai departe” mai spune Ion Sporea, tehnician atelier

• Un adevărat profesionist

Bărbatul este acum angajat în Structura de Economie Socială din cadrul Asociaţiei Club Sportiv Fii Independent Braşov. El repară scaune rulante de toate tipurile, iar atelierul unde munceşte cu drag este dotat cu absolut tot ce are nevoie pentru a practica meseria de tehnician reparaţii ca un adevărat profesionist. „Chiar îmi place ceea ce fac, pentru că o fac cu drag. Fiind în situaţia asta ştiu cu ce se confruntă o persoană cu dizabilităţi şi chiar o fac cu drag”, explică Ion Sporea, tehnician atelier.

Se simte util şi este mândru că poate ajuta şi alte persoane cu

dizabilităţi. „Mă regăsesc în ceea ce fac şi îmi place mult. Mi-am dorit de foarte mult timp să am propriul meu atelier şi acum Asociaţia Club sportiv Fii Independent mi-a oferit această posibilitate”, am mai spus brașoveanul.Meşterul scaunelor rulante munceşte câteva ore bune zilnic, dar spune că nu oboseşte niciodată pentru că face totul cu plăcere.

Atelierul de reparat scaune rulante se află pe strada Basarabiei numărul 12.

Comentarii

Ultimă oră