Sari la conținut

Prelungirea autorizaţiilor pentru taximetriștii din Brașov

prelungirea-autorizatiilor-pentru-taximetristii-din-brasov

Taximetriştii braşoveni care vor să circule în următorii cinci ani pe străzile din Braşov au termen până la finalul acestei luni să depună dosarele pentru prelungirea autorizaţiilor.

Primăria Braşov a început să preia documentele de la operatori încă din luna iunie a acestui an, iar potrivit purtătorului de cuvânt al Primăriei Braşov, Sorin Toarcea, până acum aproape toţi operatorii au depus cererile.

Reprezentantul Primăriei Braşov a precizat, că în acest moment, la nivelul municipiului sunt valabile 1.431 de autorizaţii taxi, din care 1.100 sunt deţinute de 344 firme, 325 de către persoane fizice autorizate (câte 1 maşină) şi 6 întreprinderi familiale (câte 1 maşină). Pentru 99% dintre acestea, 1415 de autorizaţii valabile în prezent, s-au depus dosarele de prelungire pentru licenţiere în intervalul 2019 - 2024.

„Până în prezent au depus dosare 334 de firme, pentru prelungirea a 1.085 de autorizaţii, care sunt deja pregătite pentru eliberare, care se va face la începutul anului viitor. Cele 325 de persoane fizice autorizate au depus documentaţiile necesare şi au fost finalizate procedurile pentru 70 de autorizaţii, iar în cazul întreprinderilor familiale, din cele 6 existente au depus dosarele de prelungire 5. Mai trebuie să depună cereri 10 firme, pentru 15 autorizaţii, şi o întreprindere familială (care are un singur vehicul)”, a precizat Sorin Toarcea.

  Purtătorul de cuvânt al Primăriei Braşov a reamintit că de anul viitor, „bulinele” de pe maşini nu vor mai fi verzi, ci mov, astfel că vor putea fi identificaţi cu uşurinţă şoferii care încearcă să circule cu vechile autorizaţii.

Pentru taximetrie, în Brașov, nu vor putea fi scoase pe traseu maşini mai vechi de 10 ani.

Conform noilor reguli, autorizaţiile taxi vor fi acordate numai pentru maşinile fabricate după anul 2008. Anul acesta, când a început campania de înnoire a autorizaţiilor, dintre cele peste 1.400 de taximetre, 200 aveau o vechime mai mare de 10 ani.

De asemenea, în cazul societăţilor comerciale, acestea vor trebui să facă dovada că maşina este în uz opt ore pe zi. În acest sens, companiile de taximetrie vor prezenta contracte de muncă cu şoferii, care să acopere cele opt ore pe zi, pentru fiecare autoturism deţinut.

Conform legislaţiei, norma pentru oraşele mari este de 4 vehicule în regim de taxi la 10.000 de locuitori. Astfel, în Braşov ar trebui să existe 1.109 autorizaţii taxi.

Comentarii

Ultimă oră