Sari la conținut

Predealul se declară 98% ocupat de Crăciun şi Revelion

predealul-se-declara-98-ocupat-de-craciun-si-revelion

Sezonul de schi va fi deschis oficial în 29 decembrie 2018

Hotelurile şi pensiunile din staţiunea Predeal sunt la mare căutare şi în acest an, aproape toate locurile de cazare fiind ocupate în perioada sărbătorilor de iarnă.


   „De Crăciun şi de Revelion gradul de ocupare în unităţile de cazare din Predeal este de 97 %-98%. Au mai rămas libere câteva camere în pensiuni, dar, cel mai probabil vor fi ocupate şi acestea”, a declarat Marius Câmpeanu, director al Centrului Naţional de Informare şi Promovare Turistică (CNIPT) Predeal.

Pachetele vândute de hotelieri au fost pentru toate buzunarele. Astfel, preţul mediu al unui sejur ce presupune 3 nopţi de cazare porneşte de la 180 de euro/persoană la pensiunile de 3 şi 4 stele, 229 euro/persoană la un hotel de 3 stele şi de 260 euro/persoană la un hotel de patru stele. În medie, preţul pentru 5 nopţi de cazare este cuprins între 430 euro/persoană la un hotel de 3 stele şi 510 euro/persoană la un hotel de 5 stele.

„Pachetele oferite de hotelieri conţin cazare, mic dejun, prânz, masa festivă de Crăciun în 24, 25 şi 26 decembrie, SPA, cadouri de la Moş Crăciun în seara de ajun, dar şi alte servicii”, a mai precizat Marius Câmpeanu.

    Toate pârtiile sunt deschise

    În staţiune sunt asigurate toate condiţiile pentru ca turiştii, în special pasionaţii de sporturi de iarnă, să aibă parte de o vacanţă reuşită. „La această dată sunt deschise pârtiile Clăbucet Plecare, Clăbucet Sosire, Clăbucet Variantă. De asemenea, sunt funcţionale şi instalaţiile de transport pe cablu, respectiv teleschiul, telescaunul, dar şi banda pentru începători şi baby schi-ul”, a mai spus Directorul Centrului Naţional de Informare şi Promovare Turistică Predeal.

La Predeal, deschiderea oficială a sezonului de schi va fi în 29 decembrie 2018, pe pârtia Clăbucet.

Conform agendei evenimentului, între orele 16.30 şi 19.50 vor fi concerte susţinute de MC Coco (de la Vocea României), Marilena Palici, Silvia Siminiuc, Coca Cotoc, Gabi Onilă (de la AxxA) ft Ariana, Ovi şi Tavi Colen Band. Între orele 19.50 şi 20.10 sunt programate coborârile demonstrative ale schiorilor de la Clubul Şcolar Sportiv Predeal, Asociaţiei Şcolilor de Schi Predeal şi a celor de la Speed Fly. De asemenea, demonstraţii de schi vor oferi şi vânătorii de munte, salvatorii montani, jandarmii montani şi reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă. După acest moment se va desfăşura o coborâre cu torţe, iar seara se va încheia cu un spectaculos foc de artificii.


   Revelionul pe pârtie a devenit o tradiţie a Predealului

Ca în fiecare an, turiştii şi predelenii sunt aşteptaţi să petreacă Revelionul pe pârtie. Petrecerea va avea loc pe Pârtia Clăbucet, va începe în 31 decembrie 2018, la ora 22.30 şi se va încheia în anul 2019.

Evenimente vor fi organizate în tot sezonul de schi 2018 – 2019. Astfel, în fiecare weekend din lunile ianuarie şi februarie, iubitorii sporturilor de iarnă sunt aşteptaţi la „Winter Snow Fest”. În perioada 19-20 ianuarie 2019 va fi un «Ski Test Day», iar în 2 şi 3 februarie 2019 va fi „Winter Tour”. De asemenea, în vacanţa din luna februarie, cei mici sunt aşteptai la „Kids Snow Fest”, iar în 16 februarie 2019, pe pârtia Clăbucet, îndrăgostiţii vor avea ocazia de a petrece „Valentine’s Day” pe schiuri.

În perioada 25 februarie - 2 martie 2019, la Predeal se va desfăşura „Alpin Film Festival”, iar în 3 martie 2019 Cupa Şcolilor de schi, la schi alpin.

Sursa: bzb.ro

Comentarii

Ultimă oră