Sari la conținut

Practică şi consiliere în carieră pentru liceenii din Braşov

practica-si-consiliere-in-cariera-pentru-liceenii-din-brasov

Marţi, 15 iulie are loc lansarea proiectului  „Consiliere, in/formare şi orientare în carieră – soluţii integrate de tranziţie de la şcoală la viaţa activă pentru elevii din liceele braşovene”, proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013. Proiectul vizează furnizarea de know-how şi implementarea unui model inovator in vederea dezvoltării cunoştinţelor şi abilităţilor practice pentru elevii din liceele cu profil turism-servicii şi alimentaţie publică din judeţul Braşov. Scopul principal al proiectului constă în sprijinirea tranziţiei viitoare a elevilor de la şcoală la viaţa activă. Acest obiectiv se realizează prin dezvoltarea unui program complex şi personalizat centrat pe dezvoltarea de aptitudini şi abilităţi practice de muncă. De asemenea, elevii braşoveni care au ca specializare profilul turism-servicii sunt consiliaţi în cadrul activităţilor de orientare în carieră, fiind ajutaţi să işi definească un portofoliu al carierei şi să relaţioneze cu parteneri din industria ospitalităţii. Aceste activităţi sunt completate de concursuri, de realizarea unui manual de schimb de bune practici, workshop-uri, stagii de practică, cât şi info-trip-uri în străinătate. Parteneri în cadrul proiectului sunt AHA Hotel School, Inspectoratul Şcolar al Judeţului Braşov şi Colegiul Naţional Andrei Bârseanu din Braşov, iar Asociaţia American European Education din Braşov este Solicitant.

Informaţii legate de activităţile desfăşurate în cadrul proiectului vor fi postate pe pagina web – http://cariereinturism.ro.

Persoană de contact: Anca Severincu – Responsabil informare şi promovare, e-mail: anca.severincu@americanhotelacademy.ro,

Maricel Maroti- Manager de proiect, tel. 0788.599.202.

Comentarii

Ultimă oră