Sari la conținut

„Povești pictate” la policlinica Spitalului de Copii Brașov

povesti-pictate-la-policlinica-spitalului-de-copii-brasov

O nouă față pentru policlinica Spitalului de Copii Brașov. Peste 80 de voluntari au pictat povești pe pereții ambulatoriului, făcând mai prietenoase spațiile în care vor veni pacienții!

Pacienții și cadrele medicale care au ajuns luni dimineață la policlinica Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii au avut parte de o mare surpriză. Pereții albi ai ambulatoriului au fost pictați cu „povești“ acvatice, cu personaje din Avatar și personaje de desene animate care să le facă așteptarea mai ușoară celor care vor ajunge aici pentru consultații medicale.

Noua față a policlinicii (care a ieșit recent din reparații) este „opera“ a peste 80 de oameni care sâmbătă, 1 februarie 2020, au răspuns apelului lansat pe Facebook, de către Asociația „Harta viselor“. Voluntari de toate vârstele, mai mult sau mai puțini experimentați în pictura murală, și-au pus la dispoziția acestui proiect câteva ore din week-end, multă pasiune și mult suflet. Unii au donat și bani, pentru achiziționarea materialelor necesare, alții au pus la dispoziție apă sau mici gustări, astfel că se poate spune, într-adevăr, că lucrarea de la Spitalul de Copii a fost una în echipă.


    Acțiunea de la Ambulatoriul Spitalului de copii nu este prima de acest fel, în care Asociația Harta Viselor a mobilizat voluntari pentru a da o altă față unor locuri în care copiii își petrec mult timp. Este însă, cu siguranță, una dintre cele la care au participat cei mai mulți oameni. O spune chiar Carmina Nicolescu, cea care a lansat apelul pe Facebook.

Carmina este, de altfel, și cea care a pornit acțiunile de acest fel, în urmă cu cinci ani, după ce fiul ei cel mic a ajuns la Spitalul de Copii, cu o mână ruptă și a fost nevoit să iasă într-o curte interioară care nu oferea deloc o priveliște prietenoasă pentru un pacient. Acest lucru s-a schimbat foarte rapid, după ce Carmina a reușit să mobilizeze câteva firme care să doneze materialele și câțiva oameni care să amenajeze curtea interioară. De atunci au trecut cinci ani, iar Carmina a ajuns să organizeze, pe 1 februarie 2020, alături de colegele de la „Harta Viselor“, cea de a 19-a acțiune de acest fel.

Unii dintre pictori nu sunt nici ei la prima „experiență“ de acest fel, așa că au devenit un fel de mentori pentru cei veniți pentru prima dată să facă voluntariat la pictură. Mulți dintre ei au participat la cele 19 acțiuni de până acum, ajutând la decorarea prietenoasă a spitalelor de copii, locuri de joacă sau la grădinițe din tot județul.


  Printre ei care au răspuns apelului lansat de Asociația „Harta viselor“ au fost și persoane publice din Brașov. La ziua de pictare au venit viceprimarul Brașovului, Costel Mihai, dar și consilierii județeni Gabriela Colțea și Mihaela Șoneriu. Dacă pentru viceprimar a fost prima experiență de acest gen, Gabriela Colțea și Mihaela Șoneriu au fost prezente la mai multe acțiuni de voluntariat alături de Harta Viselor și mai în glumă, mai în serios, spun că au prins experiență.

Comentarii

Ultimă oră