Sari la conținut
povesti-din-schei-scoase-la-lumina-

„Aramza”, „Trei lămâi”, „Coase şi chindiseşte”, „Povestea lui Dumnezeu”, „Trei fraţi”, „Ţugui al Babii” sunt doar câteva dintre personajele ­legendare care au bucurat copiii Braşovului în urmă cu sute de ani, iar acum le vor fi din nou descoperite micuţilor din oraşul de la Poalele Tâmpei.
Este vorba despre un proiect premieră la nivel naţional, iniţiat de Biblioteca Judeţeană Braşov şi Uniunea Junilor.
Cartea „Legende, basme şi poveşti din Şcheii Braşovului şi alte plaiuri româneşti” va cuprinde 19 poveşti ilustrate din Scheii Braşovului, dar şi de pe alte meleaguri româneşti, care de-a lungul timpului au fost date uitării. Iniţiatorii proiectului îşi doresc ca astfel să prezinte copiilor tradiţii şi legende despre oameni, locuri şi evenimente marcante din zona Scheiului.
Pentru a da farmec cărţii, fiecare poveste va fi ilustrată grafic cu lucrările artistei Liana Stănescu. Ea va aduce în faţa cititorilor personaje, costume şi locuri simbol din vechea cetate a Braşovului.
Proiectul este finanţat cu fonduri nerambursabile în valoare de 47.000 lei, care provin de la ­Administraţia Fondului Cultural Naţional.
„Câştigarea acestui proiect reprezintă pentru Biblioteca Judeţeană «George Bariţiu» Braşov un motiv de bucurie, mai ales în contexul în care suntem prima bibliotecă publică din Romania ce a reuşit să obţină o astfel de finanţare nerambursabilă, pe un proiect editorial. Au fost atraşi 47.000 de lei, una dintre sumele cele mai mari acordate de către Administraţia Fondului Cultural Naţional, pe baza unui punctaj foarte apropiat de cel maxim, în urma unei jurizări la care s-au prezentat concurenţi redutabili – edituri, ins­titute de cercetare, Academia Română, universităţi – din toată Romania.” a declarat Daniel Nazare, directorul Bibliotecii Judeţene „George Bariţiu” Braşov.

Comentarii

Ultimă oră