Sari la conținut

Povestea primului căţel adoptat de la Braşov

Prin intermediul Asociaţiei „Milioane de prieteni” au fost adoptaţi până acum peste 10.000 de câini. Cu toate acestea, Cristina Lapis, preşedinta asociaţiei, îşi aduce aminte de prima adopţie internaţională făcută prin asociaţia sa, în urmă cu 15 ani. „Părintele” adoptiv al unui maidanez din România a fost chiar fosta stea a cinematografiei Brigitte Bardout.
Între 500 şi 2.000 de căţei adoptaţi pe an. Asociatia Milioane de prieteni a înfiinţat la Braşov în 1998 „Azilul de câini fără stăpân”. În decurs de 12 ani de la înfiinţarea azilului, peste 10.000 de câini au fost adoptaţi în ţară şi în străinătate. Între 500 – 2.000 de câini au fost adoptaţi în fiecare an. În ultima lună, aceste adopţii au ajuns la un număr remarcabil, 600 de maidanezi braşoveni fiind duşi pentru adopţie la un azil de câini de lângă Stuttgart. În adăpostul Asociaţiei „Milioane de Prieteni”, acum mai sunt strânşi 900 de câini. De la înfiinţarea adăpostului, au fost sterilizaţi peste 20.000 de câini.
Nenorocită de un aurolac. În urmă cu 15 ani, un aurolac din gara Ploieşti a aruncat o căţeluşă de câteva luni în faţa trenului. Locomotiva i-a retezat ambele labe din faţă. Deşi nimeni nu a ajutat- o, Fetiţa, cum a fost botezată mai târziu de Cristina Lapis, s-a încăpăţânat să trăiască. Şi-a lins rănile, apoi a leşinat. O doamna de pe peron, care a asistat oripilată la întreaga scenă, a dus-o la un cabinet veterinar. Tratată, Fetiţa a scăpat cu viaţă.
Mergea ca un pui de cangur. Până la urmă, a fost luată de Asociaţia „Milioane de prieteni” şi adusă în azilul de la Braşov. A învăţat să meargă cu ajutorul picioarelor din spate, sărind, ca un pui de cangur. Cum mai mult sare, ai zice că Fetiţa este un pui de cangur. După două ture de curte, îşi lăsa botul pe pământ pentru a se odihni. Fiind principalul ei punct de sprijin, blana de pe gât ajunsese tocită şi o culoare negricioasă.
Revista salvatoare. Istoria căţeluşei a fost publicată în revista „Câinele meu֊”. Articolul a fost tradus într-o publicaţie din Franţa. Povestea a fost citită de fosta glorie a ecranului francez, Brigitte Bardot, una dintre cele mai cunoscute activiste pentru drepturile animalelor. Vedeta franceză a decis să adopte nenorocita căţeluşă din Braşov. Fetiţa a plecat cu o Cursa Air France. „A fost primul căţel pe care asociaţia noastră l-a scos din ţară. A trăit bine-mersi, la Brigitte Bardot, până anul trecut, când a murit de bătrâneţe”, a spus Cristina Lapis

Comentarii

Ultimă oră