Sari la conținut

Povestea brașovencei care a cusut 4.000 de GOBLENURI (VIDEO)

povestea-incredibila-a-brasovencei-care-a-cusut-4000-de-goblenuri-galerie-foto

Patru mii de goblenuri în ultimii 16 ani! Recordul aparţine unei doamne talentate în vârstă de 80 de ani, care face cu plăcere această artă de mai bine de jumătate de secol. Lucrările ei au ajuns chiar şi la americani, dar cei mai fideli clienţi sunt nemţii, italienii şi englezii. Aurora Crăciun spune că nu s-a îmbogăţit cu ajutorul acesei arte a cusutului, pentru că a călătorit în aproape toate colţurile lumii.

Cei mai buni prieteni ai doamnei Auroara Crăciun sunt acul şi aţa. Cu ajutorul acestora, lucrează de dimineaţa până la apus şi reuşeşte să creeze portrete, peisaje şi chiar reproduceri după unele picturi celebre. Operele ajung apoi în mai toate colţurile lumii, fiind apreciate atât de cei care nu cunosc prea multe despre această artă, cât şi de marii colecţionari. „Pentru mine este uşor, încă mă mai ţine vederea ceea ce este un lucru foarte important. Îmi place să cos de dimineaţă până seara, dacă ar fi după mine, nu aş face pauză niciodată. Cel mai greu este însă atunci când vine vorba de nuanţarea culorilor, dar cu răbadare şi multă plăcere totul iese exact aşa cum mi-am propus”, a spus Aurora Crăciun.

Luly, aşa cum o alintă prietenii face goblenuri de mai bine de jumătate de secol. “După mine această artă este arta liniştii. Dacă ar fi după mine aş renunţa la mâncare şi la somn şi la orice pentru a coase. Am foarte multă aţă şi foarte mult timp de petrecut pentru a-mi face experienţă. Pentru modele mă inspir din revistele pe care le-am cumpărat din străinătate, de-a lungul timpului’’ a spus Aurora Crăciun

Înainte să coase goblenuri, Aurora  a fost sufleor la Teatrul Sică Alexandrescu, timp de 22 ani. A vrut să devină actriţă, dar soarta i-a îndreptat paşii spre alt gen de artă. “Teatrul este visul meu. A fost cea mai frumoasă perioadă din viaţa mea şi mă întorc cu gândul  mereu pe scenă cu drag, cu emoţie şi dăruire…pentru o meserie de lăudat” a completat Aurora Crăciun. Aurora Crăciun a dus goblenurile sale în mai multe colţuri ale lumii, având de-a lungul timpului numeroase expoziţii internaţionale. Se mândreşte, de asemenea şi cu premii obţinute în ţara noastră.

VIDEO:

Comentarii

Ultimă oră