Sari la conținut
porti-deschise-la-pompierii-brasoveni

Ziua Pompierilor din România va fi marcată, mâine şi la Braşov. Astfel, toate subunităţile de pompieri din judeţ îşi deschid larg porţile pentru oricine vrea să le treacă pragul şi să admire expoziţia cu tehnica din dotare şi cu accesoriile folosite la intervenţii.

„Ziua Porţilor Deschise” la subunităţile de pompieri din judeţ se va desfăşura între orele 10.00- 13.00. Tot  mâine, de la ora 11.00, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Braşov va organiza un ceremonial aniversar, paradă cu forţe şi mijloace specifice, exerciţii demostrative şi concursuri pentru copii în spaţiul special amenajat din parcarea  Coresi Shopping Resort .

În plus, vor fi amenajate puncte mobile de informare preventivă şi se vor distribui materiale informative cu reguli şi măsuri specifice de comportare în cazul producerii unor situaţii de urgenţă.

Ziua Pompierilor din România este sărbătorită, în fiecare an, în data de 13 Septembrie. Şi asta pentru a marca data de 13 septembrie a anului 1848, când 166 de pompieri din Capitală, conduşi de căpitanul Pavel Zăgănescu, s-au opus cu vitejie cotropitorului şi au purtat celebra bătălie de pe Dealul Spirii.

Comentarii

Ultimă oră