Sari la conținut

"Poiana de noapte" - proba vedetă a Raliului Braşovului

poiana-de-noapte-proba-vedeta-a-raliului-brasovului-

Tess Rally Dunlop, cel mai vechi raliu din România, are loc vineri  şi sâmbătă la Braşov. "Poiana de noapte şi lungimea traseului de mai bine de 140 de km sunt cele mai importante caracteristici ale acestui eveniment. Din punctul de vedere al spectacolului Poiana de noapte, proba care se desfăşoară vineri seara începând cu ora 20,06 pe o distanţă de 10,34 de km între Braşov şi Poiana Braşov, este cea mai apreciată probă a raliului de la Braşov. Această probă atrage întotdeauna un număr mare de spectatori, datorită apropierii de oraş, a locurilor numeroase care permit vizionarea, dar şi a potenţialului de spectacol pe care îl oferă. ", a declarat într-o conferinţă de presă Bela Stoica, unul dintre organizatori, citat de agerpres.ro
Şi pilotul braşovean Dan Gîrtofan, prezent la conferinţa de presă, a declarat că în anul 2004 a mai participat la proba Poiana de noapte care nu s-a mai ţinut până în acest an şi se bucură că la ediţia din acest an concurează alături de francezul Francois Delecour, considerat marele favorit al ediţiei.
"Începe un sezon foarte greu cu piloţi care speră la locuri fruntaşe. Sper să nu fim afectaţi de vremea rea. Probele de la Zărneşti şi Poiana Mărului sunt probe tehnice care fac diferenţa între celelalte probe. Cred că este o ediţie unde vom avea ce vedea şi îi invit pe toţi iubitorii de raliuri să vină să ne vadă în număr cât mai mare", a spus Dan Gîrtofan.

La ediţia din acest an s-au înscris 53 de piloţi, între care Francois Delecour, Dan Gîrtofan, Bogdan Marişca, David Botka, Gergo Szabo, George Grigorescu, Adrian Răspopa, Bogdan Barbu, Edwin Keleti. Celelalte probe ale Raliului se desfăşoară între Zărneşti-Poiana Mărului-Şinca Nouă, Pârul Rece-Râşnov-Babarunca-Cheia şi Poiana Braşov-Braşov, sâmbătă de la ora 17,12, proba de coborâre pe timp de zi, care încheie Tess Rally Dunlop ediţia a-42-a.

Comentarii

Ultimă oră