Sari la conținut

Poiana Braşov a fost luată cu asalt şi în acest weekend de turişti!

poiana-brasov-a-fost-luata-cu-asalt-si-in-acest-weekend-de-turisti

Sâmbătă, încă de la ora 9:00, era imposibil să mai găseşti un loc de parcare în staţiune, iar cozile la telecabine se întindeau pe mai multe sute de metri. Toate acestea au fost favorizate de ninsorile din ultimele zile şi vremea favorabilă sporturilor de iarnă.

„Am reuşit să deschidem pârtiile importante din masiv, de sus şi până jos. Se schiază în momentul de faţă pe aproximativ 70% din suprafaţa schiabilă a Muntelui Postăvaru, pe pârtiile Sulinar, Teleferic, Drumul Roşu de sus şi până jos şi, bineânţeles, pe partea superioară, pe toate pârtiile din masiv”, a precizat administratorul domeniului schiabil Poiana Braşov, Dorin Dragoi.


Potrivit lui Dorin Dragoi, în partea superioară a muntelui, stratul de zăpada are 50 de centimetri, în timp ce la bază, în zona din jurul punctului de plecare a telecabinei spre vârf, stratul este de 40 de centimetri.

Astfel, schiorii nu au decât motive de bucurie. „Vremea a foarte bună pentru schi, am urcat deja o dată şi, chiar dacă e coadă mare la telecabina, merge repede”, ne-a declarat un iubitor al schiului. „E foarte frumos, aşteptăm de mult să ne putem bucura de zăpadă şi nu contează cât stăm la rând, important e sa tăiem zăpada, cum se zice”, ne-a spus un al schior. „Stăm la coadă, probabil peste 20 de minute, dar e foarte bine şi deja am făcut două coborâri. Vremea e cât se poate de bună, aşa că fiecare aşteptare la telecabină merită”, a completat o practicantă a schiului.

Administratorii domeniului schiabil fac un apel la turişti să respecte normele de distanţare fizică pentru că, altfel, se poate ajunge chiar şi la închiderea pârtiilor.

Comentarii

Ultimă oră