Sari la conținut

Plângere penală împotriva directorului RAT Braşov

Reprezentanţii PSD Braşov au anunţat că vor face plângeri penale împotriva directorului Regiei Autonome de Transport Braşov, Augustin Pulpea, pentru tăinuire. PSD Braşov a cerut RAT Braşov o serie de date legate de sumele încasate din activitatea de ridicare a maşinilor de pe domeniul public. Totodată, au dorit să ştie şi câţi din aceşti bani sunt livraţi firmelor care efectuează efectiv ridicarea maşinilor.
Manevră ascunsă. Anul trecut, Primăria Braşov rezilia contractul cu firma AN&AG care se ocupa de ridicarea maşinilor parcate ilegal, motivând că această activitate urmează să fie făcută de RAT Braşov, pentru a se reduce din cheltuieli. Surpriză, însă, RAT a subcontractat lucrarea aceloraşi firme. Diferenţa e că, de data aceasta, nu a mai fost nevoie de licitaţii publice şi alte detalii deranjante.
Câţi bani se dau firmelor? Răspunsul rămâne, în continuare, un mister. RAT a dat publicităţii, într-adevăr, ce sume s-au încasat din ridicarea maşinilor de pe domeniul public, respectiv din banii pe care şoferii îi dau să îşi recupereze maşina. Anul trecut a fost vorba de un milion de lei.
Dialogul surzilor. „Cu ceva timp în urmă am cerut să ne spună care este procentul pe care-l încasează de la două societăţi comerciale private ca urmare a concesionării activităţii de ridicare de pe domeniul public a autoturismelor parcate ilegal. Mi-au răspuns că vor face o analiză a acestei activităţi şi vor decide după aceea dacă mai continuă sau nu. Adică, eu întreb despre mere şi ei îmi răspund despre starea vremii. Am mai trimis o adresă prin care le cer să răspundă punctual la întrebarea respectivă. Îmi răspund că îşi menţin punctul de vedere”, spune Răzvan Popa, purtătorul de cuvânt al PSD.
Urmează plângerile. „Dispreţ, batjocură, furt, mafie, abuz, tăinuire....toate pe banii noştri şi împotriva noastră. Cam asta îmi trece prin cap când mă uit la răspunsul pe care l-am primit de la RAT Braşov. Plângerea penală pentru abuz în serviciu şi tăinuire este singura variantă. Şi voi apela la ea”, a mai spus Popa.

Comentarii

Ultimă oră