Ingrediente:

Pentru glazura: 
1 kg visine
5 linguri de zahar
2 linguri de unt

Pentru blat:
21 linguri zahar
21 linguri lapte
11 linguri ulei
4 oua
15 linguri de faina
praf de copt si amoniac (cate un plic)

Mod de preparare:
Tapetam tava doar pe margine. Punem visinele curatate de samburi, zaharul si untul in tava si dam la cuptorul incins pentru 5 minute. Se va face o glazura delicioasa. Scoatem tava si lasam sa se racoreasca pana nu mai iese abur apoi punem deasupra, cu grija sa nu deformam glazura.

Pentru blat, separam ouale, batem albusurile spuma, adaugam galbenusurile, zaharul, laptele, uleiul amestecand usor. Punem apoi faina, praful de copt si amoniacul si amestecam pana se omogenizeaza. Dam la cuptor pentru aproximativ 40-45 de minute. Dupa ce se scoate, se rastoarna pe un platou, cu glazura de visine in sus.

Sursa sfatulparintilor.ro