Sari la conținut

Pivniceru reia procedura de selecţie a procurorilor șefi

pivniceru-reia-procedura-de-selectie-a-procurorilor-sefi

Ministrul Justiţiei a anunţat, marţi, că săptămâna viitoare va fi declanşată o nouă procedură de selecţie a procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi a şefului Direcţiei Naţionale Anticorupţie, scrie Mediafax.ro.

Mona Pivniceru a spus că, potrivit calendarului, procedura de selecţie se poate întinde pe 135 de zile. "Actualei proceduri nu i s-a reproşat nimic, decât că a fost lipsită de transparenţă. Dacă transparenţă înseamnă prezenţa televiziunilor, o vom face aşa", a spus ministrul Justiţiei.

Întrebată dacă ea crede că se vor mai înscrie procurori în această procedură transparentă, Pivniceru a spus că acest lucru nu mai depinde de ea. "Eu am să merg, am să vorbesc, dar dacă se vor înscrie este opţiunea fiecăruia", a precizat ministrul Justiţiei.

Mona Pivniceru a mai spus că numele celor doi procurori vor fi anunţate la încheierea procedurii de selecţie.
Preşedintele Traian Băsescu a respins,  propunerile privind numirile lui Tiberiu-Mihail Niţu şi Ioan Irimie în funcţiile de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PICCJ) şi, respectiv, de procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), trimise de ministrul Justiţiei, Mona Pivniceru.

"Motivaţia principală care a stat la baza deciziei domnului preşedinte Traian Băsescu este lipsa de transparenţă a procesului de selecţie organizat de Ministerul Justiţiei, care nu a fost stimulativ pentru ca un număr mai mare de procurori cu bune performanţe să se înscrie la procesul de selecţie", preciza Administraţia Prezidenţială într-un comunicat de presă.

Comentarii

Ultimă oră