Sari la conținut

Pista aeroportului va fi gata la sfârşitul acestei luni!

pista-aeroportului-va-fi-gata-la-sfarsitul-acestei-luni-

Declaraţia a fost făcută de  preşedintele Consiliului Judeţean Aristotel Căncescu, în timp ce a anunţat intenţia conducerii Aeroportului Otopeni de a se implica în investiţia de la Braşov. Cu ocazia finalizării căii de rulare, o aeronavă va face câteva zboruri de probă de la Ghimbav.

Licitatia pentru suprafetele de miscare va fi transata in curand pentru ca deja au fost depuse ofertele. Presedintele CJ Brasov, Aristotel Cancescu, apreciaza ca problema financiara ramane, in conditiile in care Ministerul de Finante nu a aprobat creditul de cinci milioane de euro, pe care institutia judeteana vrea sa ii angajeze. Pana atunci insa, pista va fi finalizata, gata pentru decolari si aterizari de avioane.

Oricum negocieri pentru obiectivul de la Ghimbav se poarta discutii si negocieri cu Sorin Ciobanu, fost colaborator al investitiei brasovene, acum director la Aeroportul Henri Coanda.Specialistii spun ca odata ce sunt gata pista si suprafetele de miscare, se poate vorbi de 70% din investitie. In ciuda piedicilor de pana acum si a reticentei celor de la Bucuresti, obiectivul va fi finalizat, mai spune Cancescu.

Pentru finalizarea lucrarilor la aeroport este nevoie de o investitie de minimum  25 de milioane de euro pentru a putea fi gata anul viitor, apreciaza Cancescu, subliniind ca asteapta sprijin din partea Guvernului pentru acest lucru.

Comentarii

Ultimă oră