Sari la conținut

Pista aeroportului, betonată până la finele anului

pista-aeroportului-betonata-pana-la-finele-anului-

Lucrările la pista aeroportului continuă. 50.000 de metri cubi trebuie turnaţi pentru pista aeroportului, care va avea o lungime de 2.820 de metri.
Tot în acest an va fi scoasă la licitaţie şi construirea turnului de control,  investiţie de 750-800.000 de euro. „Vrem să organizăm licitaţia în perioada următoare, pentru ca lucrările să poată începe anul viitor. Banii sunt de la Consiliul Judeţean. După cum ştiţi, cei de la ROMATSA au promis că vor asigura aparatura, mai ales că este şi interesul lor.  După 1989, este al doilea aeroport nou care se construieşte în Europa de Est. S-a mai construit unul la Berlin. Mai rămâne să facem rost de bani pentru terminal, să găsim un partener serios. Nu trebuie bani mulţi, dar pe sărăcia asta, când nici băncile nu mai sunt atât de deschise pentru a acorda credite, va fi un moment dificil, dar sper ca în 2016 să zboare primul avion de aici, de la Ghimbav”, a precizat şi preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Aristotel Căncescu.

Există posibilităţi de finanţare. Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Mihai Pascu, care este şi managerul de proiect, a precizat că există interes pentru parteneriatul cu administraţia judeţeană în ceeea ce priveşte construirea şi administrarea viitorului aeroport.
„Vreau să vă mai spun că există interes ridicat pentru aeroportul de la Ghimbav. La finalul lunii septembrie am fost la Istanbul, la Conferinţa Mondială de Aviaţie, unde am avut discuţii cu patru companii sau reprezentanţi ai unor bănci interesate de aeroportul de la Braşov, care vor să intre în parteneriat cu noi. De exemplu, Banca de Dezvoltare a Mării Negre, unde România este membru fondator, este dispusă să finanţeze lucrările, dacă găsim un partener privat”, a precizat Pascu.

Comentarii

Ultimă oră