Sari la conținut

Pieţele din Braşov, sub supraveghere video din 9 martie

pietele-din-brasov-sub-supraveghere-video-din-9-martie

Pieţele din Braşov, intră sub supraveghere video din 9 martie 2020: Dacia - 32 de camere de luat vederi, Astra – 29, Tractorul - 15, Bartolomeu – 14


  De săptămâna viitoare, pieţele din Braşov vor fi mai sigure, atât pentru clienţi, cât şi pentru comercianţi şi lucrătorii Serviciului de Administrare Pieţe din Primăria Braşov.

Practic, potrivit şefului Serviciului Administrare Pieţe, Cristian Vasile, cel mai probabil din 9 martie, va fi pus în funcţiune sistemul video în pieţe şi cel de control acces în casierii, care permite accesul cu cardul (introducerea unui sistem de control acces la casierii este o măsură prevăzută de legislaţia în vigoare).


   În ceea ce priveşte sistemul de monitorizare video, reprezentantul Serviciului a precizat că au fost instalate 90 de camere de supraveghere, iar toate imaginile vor fi preluate prin dispeceratul Poliţiei Locale Braşov.


    Cele mai multe camere au fost instalate în Piaţa Dacia, respectiv 32 şi în Astra – 29. În Piaţa Tractorul au fost montate 15 camere, iar în Bartolomeu – 14. Deocamdată, la Piaţa Star nu au fost montate camere de luat vederi, însă se va analiza această posibilitate.


      Conform informaţiilor şefului Serviciului de Administrare Pieţe, cele două sisteme de securitate au costat 147.000 de lei.

Două pieţe agroalimentare din Braşov ar urma să fie modernizate!


   Pe lângă sistemele de securitate, anul acesta, va fi realizat un studiu pentru modernizarea pieţelor Astra şi Dacia, astfel încât să se reducă disconfortul pentru clienţi şi producători. Vara este foarte cald, iar iarna extrem de frig.


    De asemenea, în perioada următoare la Piaţa Dacia vor fi achiziţionate 15 vitrine pentru hala de brânzeturi, valoarea acestora fiind de 140.000 e lei. Cele existente în Piaţa Dacia vor fi recondiţionate, echipamentele vor fi mutate în alte pieţe.



    Mai mult de jumătate dintre cei care vând în pieţele braşovene sunt producători


   Conform informaţiilor oferite de Cristian Vasile, predominanţi în pieţele braşovene sunt producătorii, procentul acesta fiind de aproximativ 60%. Pieţele cu cei mai mulţi producători sunt Dacia şi Astra, la polul opus fiind Piaţa Star.


    „Conform prevederilor legale, în pieţele agroalimentare 40% dintre vânzători ar trebui să fie producători, dar în cazul nostru media este de 60%. Cei mai mulţi producători sunt vara, iar cei mai puţini sunt iarna. Noi am încercat să atragem cât mai mulţi producători, contactând în acest sens şi asociaţiile de profil”, a explicat Cristian Vasile.

Comentarii

Ultimă oră