Sari la conținut

Pieţele din Braşov, controlate „tarabă cu tarabă”

pietele-din-brasov-controlate-taraba-cu-taraba

 Pieţele din Braşov, controlate „tarabă cu tarabă”. Prima la rând este Piaţa Astra, de unde vor fi evacuaţi şi comercianţii de mărfuri nealimentare!

Poliţiştii locali din Braşov au reînceput controalele din Piaţa Astra, care se vor face „din tarabă în tarabă”. Comercianţiilor li se cere autorizaţia de piaţă, certificatul de producător, actele de provenienţă a mărfii, după caz. De asemenea, vânzătorii de la tarabe trebuie să aibă ecuson de identificare, iar pe etichetele mărfurilor să fie afişate ţara de provenienţă şi preţul, iar scrisul să fie vizibil şi lizibil.


    Într-o prima fază, poliţiştii locali au făcut recensământul comercianţilor, astfel că în Piaţa Astra sunt 124 de producători agricoli şi 61 de agenţi economici. Aproape jumătate dintre aceştia au fost deja verificaţi până miercuri.

„Cei mai mulţi comercianţi oferă la vânzare zarzavat, legume şi fructe, însă în piaţă îşi desfăşoară activitatea şi câteva persoane care au produse nealimentare, motiv pentru care vor fi luate măsuri pentru ca Piaţa Astra să fie devină târg pentru produse agricole, exclusiv”, a explicat Anca Lăutaru, purtător de cuvânt al Poliţiei Locale Braşov.


    În primele zile nu au fost aplicate sancţiuni, însă comercianţilor li s-a pus în vedere să intre de urgenţă în legalitate, atât în ceea ce priveşte actul de comerţ, cât şi respectarea normelor de salubritate în zona Pieţei Astra.

Comerţul ambulant (pe trotuare, printre blocuri, în parcare, din portbagaj) fiind interzis în zonă, vânzătorilor de pepeni li s-a impus să îşi expună produsele în spaţii special amenajate, pe paleti de plastic sau lemn.


   Verificările din zona adiacentă pieţei vizează şi oprirea sau staţionarea neregulamentară a autovehiculelor de transport marfă, care au locuri special amenajate, la ieşirea din piaţă spre strada Ştefan cel Mare. În atenţia poliţiştilor locali au intrat şi maşinile care, cel puţin la prima verede, par a fi părăsite pe domeniul public, motiv pentru care au demarat procedurile identificare pentru ridicarea lor.


    „Acţiunile vor continua şi în perioada următoare pe aceasta linie de muncă, atât în Piaţa Astra, cât şi în celelalte pieţe agroalimentare din municipiu”, a mai precizat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale Braşov.

Comentarii

Ultimă oră