Sari la conținut

Piesa de teatru “In cautarea sensului pierdut” la Reduta

piesa-de-teatru-in-cautarea-sensului-pierdut-la-reduta

Marti, 5 martie 2013, de la 18:30, la Centrul Cultural Reduta are loc spectacolul “In cautarea sensului pierdut” de Ion Baiesu, adaptare de Andrei Ralea, in regia acestuia.

De multe ori ne intrebam care e logica, sensul sau adevarul ascuns al unor fapte sau evenimente. Descoperim uneori cauza sau similitudinea cu altele la fel. Incercam intrebari, dar rareori primim raspunsuri care sa ne convinga sau, mai degraba, sa ne convina. Asa incat, ne instalam confortabil in propria noastra parere refuzand sensul si adevarul real al intamplarilor. Dar, totusi, uneori simtim nevoia recuperarii acestora. Efortul acesta poate deveni adesea hilar si chiar inutil.
“In cautarea sensului pierdut” ne-o demonstreaza din plin. Intrebari ca: “Tata, de ce nu cade soarele? De ce au venit minerii? De ce a cazut guvernul? De ce ne e noua atat de rau si lor atat de bine?” etc. sunt aproape la fel cu cele pe care si le pun personajele din piesa. Totul se petrece aici ca intr-un carusel grotesc si comic al vietii noastre in fond. Gasim aici un amuzament de mare tristete dar si o pledoarie pentru morala individuala si moralitate publica (de fapt, aproape acelasi lucru).

Biletele se vor achizitiona la intrarea in sala de spectacol.Pret bilet 5 lei.

Comentarii

Ultimă oră