Sari la conținut

Piaţa Sfatului va intra „în şantier” după ce se va încălzi vremea

piata-sfatului-va-intra-in-santier-dupa-ce-se-va-incalzi-vremea

Piaţa Sfatului va fi în şantier şi anul acesta, în centrul Braşovului urmând să aibă loc ai multe lucrări de reparaţii şi întreţinere.

Începute în urmă cu mai mulţi ani, reparaţiile la Piaţa Sfatului vor continua şi anul acesta, după ce se va încălzi vremea.

În cursul acestui an, a explicat administratorul public al Braşovului, Miklos Gantz, vor fi reparate porţiunile pe care nu s-au efectuat lucrări în anii precedenţi, cum este cazul laturii dinspre Restaurantul Gustări. Oricum, în ultima perioadă, dale din bazalt au început să „iasă” de la locul lor, iar multe dintre ele au putut fi văzute în grămezile de zăpadă din piaţă.

Totodată, Primăria are în plan şi demararea procedurilor pentru reparaţiile şi lucrările de modernizare a toaletei publice din Piaţa Sfatului. „Aici, avem în vedere amenajarea unei modalităţi de acces pentru persoanele cu dizabilităţi, cel mai probabil, prin realizarea unei platforme mobile, aşa cum este la intrarea Primărie Braşov (la intrarea dinspre Parcul Nicolae Titulescu)”, a precizat Miklos Gantz. Reprezentantul municipalităţii a mai spus că, din anul 2005, când Primăria a preluat locaţia de la Compania Apa, la toaleta din Piaţa Sfatului s-au efectuat doar lucrări de reparaţii şi întreţinere.


    De altfel, în ultimii doi ani, Piaţa Sfatului a fost în şantier, însă, pentru ca aceasta să nu fie complet închisă, s-a lucrat „pe bucăţele”, lucrările constând în înlocuirea reţelelor de utilităţi (apă, electricitate, gaze naturale), repararea fântânilor, refacerea unor porţiuni din pavaj şi placarea, cu plăci de bazalt, a unor elemente de arhitectură.

Sursa: bzb.ro

Comentarii

Ultimă oră