Sari la conținut

Piaţa Sfatului a fost declarată liberă de puterea portocalie!

Sute de braşoveni au ieşit trei zile consecutiv în stradă pentru a scanda împotriva puterii portocalii.  Oamenii au scandat lozinci pro-Raed Arafat şi împotriva preşedintelui Traian Băsescu. La Braşov s-a strigat nu doar „Demisia Băsescu“, „Nu comasate, vrem anticipate!“, ci chiar şi „Demisia Scripcaru!“ La protest s-au alăturat şi revoluţionari. Revoluţionarul Dorin Lazar Maior  a citit duminică seară o declaraţie, pe care el a a numit-o ,,Proclamaţie” şi în care a spus că orasul Braşovul n-ar mai recunoaşte autoritatea şi legea. În Piaţa Sfatului au fost incendiate portretele lui Băsescu şi ale lui Boc, aşa cum au făcut la Revoluţie cu cele ale dictatorului comunist.
Piaţa Sfatului a fost declarată prima zonă din România „liberă de puterea portocalie“. O parte dintre protestatari au mers la  Cimitirul Eroilor de lângă Poşta centrală şi au aprins lumânări la mormintele eroilor căzuţi în 1989 pentru libertate.

După aceste manifestaţii de stradă preşedintele Traian Băsescu a cerut încă de vineri seară retragerea de la dezbaterea publică a proiectului Legii Sănătăţii. Deşi de trei zile românii cer demisia Guvernului şi a lui Traian Băsescu, preşedintele tace mâlc. Traian Băsescu a ales duminică să transmită un mesaj, prin intermediul unui comunicat, nu despre acțiunile care au adus România în aceste zile în atenția întregii lumii, ci un mesaj cu prilejul Zilei Culturii Naţionale şi împlinirii a 162 de ani de la naşterea poetului naţional Mihai Eminescu. (S.B.)

Comentarii

Ultimă oră