Sari la conținut

Peste 46.300 km pedalați pentru pacienții HOSPICE Casa Speranței

peste-46300-km-pedalati-pentru-pacientii-hospice-casa-sperantei

Peste 46.300 km au pedalat bicicliști din toată țara și chiar din străinătate pentru pacienții HOSPICE Casa Speranței la prima ediție a evenimentului HOPE on WHEELS. Suma tuturor kilometrilor pedalați ar acoperi traversarea României de la est la vest de mai bine de 50 de ori, spun organizatorii.


Peste 46.300 de euro s-au strâns astfel la linia de finish cu ajutorul sponsorilor evenimentului, care au donat 1 euro pentru fiecare kilometru parcurs.


Uimitor a fost și aportul participanților, care au adăugat efortului pe bicicletă donații individuale sau strângeri de fonduri pe platforma GalantOM ce au însumat peste 112.000 lei.


”A fost incredibilă solidaritatea și determinarea cu care s-au alăturat oameni de pretutindeni acestui eveniment. Pe unii dintre ei nici măcar ploaia nu i-a putut opri să iasă la pedalat, alții au ales să participe la câte două curse pentru a ajuta. Au fost incredibile imaginile și mesajele care au curs pe rețelele de socializare de la cei care au vrut să își arate sprijinul pentru pacienții HOSPICE Casa Speranței”, susține Mirela Nemțanu, director executiv HOSPICE Casa Speranței.


Peste 1.500 de participanți au pedalat în Brașov și împrejurimi, iar lor li s-au alăturat comunități mari din București, Cluj, Iași și Sibiu. S-au mobilizat bicicliști și în Germania, Franța, Anglia, Olanda, Danemarca și chiar SUA și Canada. Mai mulți cicliști de la Iași au urmat chiar un traseu special gândit pentru eveniment, astfel încât, la finalul cursei pe aplicația de monitorizare să apară desenat cuvântul HOPE (speranță).

Fondurile strânse asigură aproape 2.300 de ședințe de kinetoterapie și masaj pentru limfedem, proceduri folosite în recuperarea medicală a pacienților adulți și copii din centrele HOSPICE Casa Speranței. Peste 5.000 de pacienți adulți și copii cu boli incurabile sunt îngrijiți anual în centrele HOSPICE din Brașov, București și Adunații Copăceni.

Comentarii

Ultimă oră