Sari la conținut

Peste 4.300 de replici înregistrate după cutremurul de la Amatrice

peste-4300-de-replici-inregistrate-dupa-cutremurul-de-la-amatrice

Pământul continuă să se cutremure în Centrul Italiei, la aproape două săptămâni de la seismul în care au murit 295 de persoane, printre care şi 11 cetăţeni români. Replicile repetate provoacă panică şi mai mare în comunele sinistrate.

Cei rămaşi fără locuinţă îşi organizează viaţa în corturi, iar protecţia civilă italiană a anunţat că abia peste 6 luni vor fi gata casele de lemn, promise de guvernul de la Roma.

Peste 4.300 de replici seismice s-au înregistrat din dimineaţa zilei de 24 august până în prezent, unele foarte puternice, cu magnitudini de 4,5 - 5,3, aşa cum a fost şi cea de sâmbătă seara, simţită chiar şi în capitala italiană.

La Amatrice, localitatea distrusă în totalitate, cei peste 2.300 de sinistraţi care locuiesc în corturi sunt speriaţi nu atât de aceste replici, cât de faptul că abia din martie 2017 vor avea un acoperiş deasupra capului. Şapte luni în care practic sinistraţii vor dormi în corturi, câte 8, 10 persoane. Îngrijoraţi sunt şi cetăţenii români, în special cei care au copii mici.

Reporterii radioului românesc naţional, "Radio Romania Actualităţi", trimişi la faţa locului spun că starea de spirit generală nu e deloc bună. Oamenii trăiesc îngrijoraţi, cu gândul la ziua de mâine, la ce se va întâmpla cu ei. Se întreabă unde vor munci şi când. Copiii, trebuie să înceapă şcoala. Dar şcoala nu mai există. Unde vor merge ei la şcoală?

Oamenii îşi doresc o speranţă pentru viitor: o locuinţă cât de cât amenajată, un loc de muncă şi un mod prin care oamenii rămaşi fără agoniseala de o viaţă să obţină o sursă de venit pentru ei şi copiii lor.

Comentarii

Ultimă oră