Sari la conținut

Peste 260 de locuri de voluntariat în Brașov, Săcele și Codlea

peste-260-de-locuri-de-voluntariat-in-brasov-sacele-si-codlea

Sâmbătă, 17 mai, între orele 10-16, la Biblioteca Județeană G. Barițiu, are loc Târgul de voluntariat Brașov, ediția a IV-a. Participă 19 organizații care oferă peste 260 de locuri de voluntariat  în Brașov, Săcele și Codlea.

Organizații din domeniile social, educațional, cultural, sănătate, ecologie, tineret și civic oferă la această ediție peste 260 de oportunități diferite persoanelor interesate de voluntariat din județul Brașov, indiferent de vârstă sau formare profesională. Vin să recruteze voluntari: Incubator 107 Brașov, Fundația Hospice Casa Speranței, Asociația Rază de speranță în intervenția și terapia TSA, Fundația pentru asistență socială și tineret Săcele, Tineri pentru Tineri, Asociația de Servicii Sociale SCUT, Asociația Montană Carpați, Asociația Visum pentru Educație și Cultură, Fundația Rafael Codlea, Asociația pentru Parteneriat Comunitar Brașov, Agenția Metropolitană pentru Dezvoltare Durabilă Brașov, The European Nature Trust, Fundația PECA, Asociația Copiii de Cristal, Asociația Centrul de jocuri Mirakolix, Asociația 11even, Cercetașii României – C.L. Virgil Onițiu Brașov, Asociația Colors, Rețeaua CAN.

Fiecare organizație își va prezenta oferta de voluntariat în cadrul un stand propriu, organizat în sala mare a bibliotecii. Tot acolo vor avea loc și jocuri și ateliere creative, dar și o bursă de parteneriate. La mediatecă organizațiile vor susține prezentări despre misiunea și proiectele lor de voluntariat; tot aici vor avea loc ateliere interactive legate de legislația în domeniul voluntariatului și alte arii de interes pentru potențialii voluntari și pentru voluntarii activi.

Programul prezentărilor și seminariilor (mediatecă):

10.30-11.00 Cine sunt? SCUT. Tineri pentru Tineri.

11.00-11.30 Cine sunt? Visum. 11even.

11.30-12.00 Cine sunt? Hospice Casa Speranței. Rază de speranță în intervenția și terapia TSA.

12.00-12.30 Cine sunt? FAST Săcele. Rafael Codlea.

12.30-13.00 Cine sunt? The European Nature Trust. C.L. Virgil Onițiu Brașov - Cercetașii României.

13.30-14.00 Provocările noii legi a voluntariatului. Oportunități oferite de Colors și Rețeaua CAN.

14.00-14.30 De ce voluntar? Drepturi și obligații.

14.30-15.30 Sunt voluntar! Sunt persoană publică! Atelier de discurs public (online și offline)

Programul atelierelor creative și al jocurilor (sala mare/outdoor):

10.00-16.00 (sala mare): Boardgames cu Mirakolix și Colors; Jocuri de rol cu Fundația Rafael

14.00-16.00 (în fața bibliotecii): Jocuri outdoor cu SCUT

10.00-16.00 (sala mare): creații handmade cu Copiii de cristal și SCUT

11.00-13.00 (sala mare): ateliere Colors - din dragoste pentru voluntari | ursul voluntar | de colorat

Târgul de voluntariat Brașov este un eveniment propus în cadrul Săptămânii Naționale a Voluntariatului și organizat de Asociația Colors și Rețeaua CAN, în parteneriat cu Biblioteca Județeană G. Barițiu, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Brașov, Inspectoratul Școlar Județean Brașov.

Comentarii

Ultimă oră