Sari la conținut

Peste 150 de hectare de teren degradat din comunele Caţa, Ticuş, Viştea pregătite pentru reîmpădurire

peste-150-de-hectare-de-teren-degradat-din-comunele-cata-ticus-vistea-pregatite-pentru-reimpadurire

Peste 150 de hectare de teren degradat din comunele Caţa, Ticuş, Viştea, reintră în reconstrucţie ecologică. Terenurile degradate vor deveni păduri cu specii specifice zonei!

Lansată încă din luna aprilie a acestui an, licitaţia pentru finalizarea reconstrucţiei ecologice forestieră a unor terenuri degradate din trei comune - Caţa, Ticuş, Viştea – a fost finalizată de Consiliul Judeţean Braşov. Conform informaţiilor postate pe platforma electronică de achiziţii publice, la licitaţie s-au înscris trei companii, iar contractul a fost atribuit firmei braşovene Uno Trading SRL, care a depus o ofertă în valoare de 2.181.270 lei, cu tot cu TVA.


    Constructorul care a câştigat această licitaţie va trebui ca pe terenurile din cele trei comune, cu o suprafaţă totală de 150,88 hectare, să proiecteze, să realizeze lucrările şi să asigure asistenţă tehnică pentru împăduriri în completare, lucrări de întreţinere plantaţii, tratamente fitosanitare şi alte intervenţii forestiere.


   În toate cele trei perimetre, în lucrările de împădurire se vor folosi specii cât mai apropiate de cele specifice zonei. De asemenea, în comuna Caţa proiectul prevede împădurirea unor terenuri care s-au erodat din cauza păşunatului intensiv practicat foarte mulţi ani.

Lucrări începute în 2010 şi abandonate în anul 2013


          Programul de ameliorare a terenurilor degradate din perimetrele respective a fost contractat iniţial în anul 2010 şi s-a desfăşurat corespunzător până în anul 2013, când în urma unor probleme de finanţare contractul a fost suspendat. „În prezent se reiau lucrările rest de executat, pe baza unor Studii de fezabilitate reactualizare a lucrărilor necesare pentru finalizarea acestor perimetre pornind de la situaţia reala din teren”, se arată în documentaţia de atribuire.

Pentru toate cele trei perimetre, banii necesari lucrărilor sunt repartizaţi pentru o perioadă de trei ani, respectiv 2020 - 2022.

Comentarii

Ultimă oră