Sari la conținut

Peste 1,3 milioane de treceri prin turnichete în primele două luni ale sezonului

peste-13-milioane-de-treceri-prin-turnichete-in-primele-doua-luni-ale-sezonului

Numărul celor care au ales Poiana Brașov ca destinație de schi a fost, în primele două luni ale sezonului, comparabil cu cel din sezonul 2020, în ciuda restricțiilor legate de pandemie și a faptului că anul acesta nu a fost posibilă deschiderea primelor pârtii decât la 1 ianuarie.

Dacă în primele două luni ale anului 2020 au fost 1,39 de milioane de treceri prin turnichete, în acest an, în același interval, au fost 1,31 de milioane.

Dacă ținem cont de faptul că restricțiile legate de pandemie au presupus și reducerea la jumătate a numărului de persoane transportate de instalațiile de transport pe cablu (în fiecare telegondolă este permis accesul a maxim 4 persoane în loc de 8, în telecabina Kanzel, maxim 20 din 45, cât este capacitatea în condiții normale, iar în telecabina Capra Neagră, maxim 30 de persoane, capacitatea normală fiind de 60 de persoane), și, implicit, creșterea timpului de așteptare, numărul mare de treceri prin turnichete confirmă faptul că Poiana Brașov rămâne cea mai atractivă stațiune montană, fiind preferată de majoritatea turiștilor români. În 3 februarie, chiar dacă nu a fost o zi de weekend, s-a înregistrat cel mai mare număr de treceri prin turnichete - 32.713, iar sfârșitul de săptămână cu cele mai multe treceri a fost 19-21 februarie, când s-au înregistrat aproape 100.000 de treceri.

Tarifele pentru transportul pe cablu au scăzut în timpul săptămânii, iar de săptămâna viitoare această reducere este valabilă și în weekend.

Comentarii

Ultimă oră