Sari la conținut

Peste 1.000 de câini au fost sterilizaţi şi microcipaţi la Brașov

peste-1000-de-caini-au-fost-sterilizati-si-microcipati-la-brasov

Peste 1.000 de câini au fost sterilizaţi şi microcipaţi în acest an în urma parteneriatului dintre Asociaţia Milioane de Prieteni  şi Primăria Braşov. Campania va fi realuată și  anul viitor, anunță autoritățile locale.

Potrivit datelor Serviciului de Gestionare a Câinilor fără Stăpân din martie şi până la sfârşitul lunii octombrie au fost sterilizaţi şi microcipaţi, dacă a fost necesar, 395 de câini numai în urma solicitărilor primite la sediul SGCS din Stupini, la care se adaugă peste 600 de sterilizări realizate de partenerii de la Milioane de Prieteni, care gestionează adăpostul Victory. (str Fundatura Harmanului nr 10, Triaj).Proprietarii cu venituri reduse se pot adresa AMP la numărul de telefon 0268/471.202, sau SGCS, la numărul de telefon 0268.547.815, pentru programarea operației de sterilizare. Pensionarii sau persoanele cu venituri sub 1.000 de lei (şi care fac dovada veniturilor prin documente legale - adeverinţă de salarizare sau cupon de pensie) au parte de gratuitate. Mai mult, pentru animalele sterilizate, ambii parteneri oferă şi microcip.

Persoanele care au o situaţie materială mai bună plătesc o donaţie în valoare de 50 de lei, reprezentand o parte din contracvaloarea microcipului, ustensilelor şi materialelor folosite în timpul intervenției chirurgicale.

Conform estimărilor, în municipiul Braşov există în jur de 30.000 câini cu sau fără stăpân. Pe străzi sunt în mod constant aproximativ 400 de maidanezi, iar alţi aproxiamtiv 500 se află pe diverse foste platforme industriale sau în curţile unor firme şi instituţii.

Potrivit datelor SGCS, pe parcusul anului, serviciul a strâns de pe domeniul public 1.050 de câini fără stăpân. Din total, 461 au fost adoptaţi, cea mai mare parte de către sau cu ajutorul  Asociaţiei Milioane de Prieteni. Doar doi câini au fost revendicaţi, în toate cele 12 luni ale anului.

Comentarii

Ultimă oră