Sari la conținut
perchezitii-in-10-judete

Poliţiştii specializaţi în investigarea criminalităţii economice din judeţul Mureş au efectuat percheziţii în 10 judeţe şi în municipiul Bucureşti, la sediile şi punctele de lucru ale unor firme, precum şi la locuinţele persoanelor implicate.

Acţiunile oamenilor legii au loc într-un dosar de evaziune fiscală cu un prejudiciu estimat de peste două milioane de lei.

Descinderile au avut loc în judeţele Mureş, Hunedoara, Buzău, Caraş-Severin, Ilfov, Braşov, Iaşi, Galaţi, Harghita, Teleorman, precum şi în municipiul Bucureşti, în 46 de locaţii.

Din cercetări a reieşit că, în perioada 2015 – 2016, reprezentanţii unui agent economic din judeţul Mureş ar fi efectuat livrări de bunuri şi servicii, fără a le înregistra în evidenţa contabilă, sustrăgându-se astfel de la plata obligaţiilor fiscale datorate bugetului de stat.

De asemenea, în perioada 2014-2016, societatea din Tîrgu Mureş ar fi dispus înregistrarea în contabilitate a unor facturi de achiziţie de bunuri de la mai multe societăţi de tip „fantomă”, prin intermediul cărora ar fi obţinut deduceri fiscale ilegale.

6 mandate de aducere vor fi puse în aplicare, persoanele urmând să fie conduse la audieri şi să fie dispuse măsurile legale.

Comentarii

Ultimă oră