Sari la conținut

Pelerinaj de Sfânta Fecioară Maria, Ocrotitoarea Braşovului

pelerinaj-de-sfanta-fecioara-maria-ocrotitoarea-brasovului

Din 2010, Maica Domnului a fost declarată oficial ocrotitoarea Braşovului. Iniţiativa a fost o încununare a manifestărilor prilejuite de împlinirea a 775 de ani de la prima atestare documentară a Braşovului. Motivul pentru care s-a propus ca patron spiritual Fecioara Maria, este că Maica reprezintă un simbol al convieţuirii paşnice, aşa cum se întâmplă de secole, în Braşov, unde convieţuiesc multe etnii.
Sâmbătă, 6 septembrie, de la ora 17.00, la Biserica „Sf. Treime” Tocile se va săvârşi un Sfânt Maslu, la care vor sluji 31 de preoţi ortodocşi din Braşov, urmat de o procesiune închinată Naşterii Sfintei Fecioare Maria, la care sunt aşteptaţi cât mai mulţi creştini. Procesiunea va porni la ora 18.00, de la Biserica Sf. Treime, şi va parcurge străzile din Şchei apoi prin Poarta Şchei urmând să ajungă la Catedrala „Adormirea Maicii Domnului” din Piaţa Sfatului.
Tot cu acest prilej vor avea loc şi două concerte în Piaţa Sfatului. Joi, de la ora 19.00, artiştii Operei Braşov vor susţine un concert cu arii din opere şi operete. Vineri, tot de la ora 19.00,  muzicenii de la Filarmonica Braşov vor prezenta un concert special dedicat Naşterii Sfintei Fecioare Maria.  Praznicul ziua „Naşterii Sfintei Fecioare Maria” este în calendarul ortodox pe 8 septembrie.

Comentarii

Ultimă oră