Sari la conținut
pe-ce-dau-romanii-cei-mai-multi-bani

Românii au plătit cel mai mult, în 2016, pe energia electrică, serviciile de telefonie, apă, canal şi serviciile de salubritate. Potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică, la polul opus se situează cheltuielile pentru educaţie, servicii culturale şi de recreere sau pentru asigurări de diverse tipuri.

În total, anul trecut, cheltuielile pentru servicii, indiferent de natura lor, într-o gospodărie din România s-au ridicat la peste 460 lei pe lună, circa 5.900 lei pe an.

În ceea ce priveşte diferenţierea pe medii de rezidenţă, românii din mediul urban au cheltuit cu aproape 50% mai mult decât cei din mediul rural pentru serviciile folosite.

Cele mai mari sume scoase din buzunar de români s-au îndreptat către plata energiei electrice, peste 1.100 lei pe an, urmată de serviciile de telefonie, cu peste 1.000 lei pe an şi serviciile de apă, canal şi salubritate, cu peste 650 lei pe an.

La polul opus se situează educaţia, pentru care românii au cheltuit cei mai puţini bani, sub 50 de lei pe an per gospodărie.

Comentarii

Ultimă oră