Sari la conținut

Pe Calea Poienii ar putea fi instituite restricţii de circulaţie, luna viitoare

pe-calea-poienii-ar-putea-fi-instituite-restrictii-de-circulatie-luna-viitoare

Luna aceasta se va termina consolidarea zidului de sprijin de la intersecţia drumului de Poiană cu strada Spătar Milescu. În luna decembrie va intra în reparaţii şi cel de la intersecţia Căii Poienii cu strada Crişan!


   Începute în prima parte a lunii octombrie 2019, lucrările de punere în siguranţă a zidului de sprijin al Căii Poienii din zona Warthe - Spătar Milescu, vor fi terminate în cursul acestei luni, au anunţat reprezentanţii Primăriei Braşov. În această zonă, în proiectul de consolidare a zidului de sprijin (construit în anii 1970) a fost prevăzută, printre altele, dezafectarea parapetului pietonal, demolarea unor porţiuni din zid, forarea unor piloţi de susţinere, realizarea unei grinzi de beton în partea superioară a zidului şi alte reparaţii. „În funcţie de condiţiile meteo, estimăm că intervenţiile vor fi gata până la finalul lunii noiembrie 2019”, au anunţat reprezentanţii Primăriei Braşov.


    Lucrările sunt executate de firma Geosond SA, iar valoarea contractului este de 572.765 lei fără TVA, în care este inclusă şi partea de proiectare.


   După finalizarea lucrărilor amintite, vor începe cele pentru punerea în siguranţă de urgenţă, a altui zid tot de pe Drumul Poienii, respectiv de la intersecţia cu strada Crişan.


   Lucrările sunt executate de aceeaşi firmă şi au o valoare de 1.154.733 lei, fără TVA. În acest caz, lucrările se vor derula pe parcursul a trei luni.

Reprezentanţii Primăriei Braşov au precizat că pe porţiunea afectată de lucrări este posibil să fie instituite unele restricţii de circulaţie.


   Tot pe drumul Poienii, municipalitatea braşoveană mai are în plan să consolideze şi un alt treilea zid, din Poiana Braşov (zona hotel Alpin, spre Râşnov), unde în prezent se lucrează la proiectare.

Comentarii

Ultimă oră