Sari la conținut

Pe 11 septembrie începe o campanie de dezinsecţie în municipiul Braşov

pe-11-septembrie-incepe-campania-de-dezinsectie-in-municipiul-brasov

Într-un comunicat, Primăria Braşov a anunţat că firma S.C. CORAL IMPEX S.R.L. va începe de marţi, 11 septembrie 2018, o campanie de dezinsecţie, pe suprafața domeniului public și privat al municipiului, în baza contractului de concesionare a serviciului.

Substantele utilizate sunt : K-othrine Profi EC 250, cu substanța activă deltamethrin, pentru combaterea insectelor adulte și VECTOBAC WDG, insecticid pentru combaterea larvelor, cu substanța activă bacillus thuringiensis.


   Produsele folosite pentru serviciile de dezinsectie se regasesc în Registrul Național al Produselor Biocide avizate pentru profilaxia sanitar umană de către Ministerul Sănătații şi fac parte din grupa Xn şi Xi de toxicitate.

„Va rugăm ca în perioada execuției serviciilor de dezinsecție să luați toate măsurile care se impun în vederea protejării familiilor de albine din municipiu, în caz contrar Primăria Municipiului Brașov și SC CORAL IMPEX SRL sunt absolvite de orice responsabilitate”, se arată în comunicatul municipalității.

Pentru ca activitățile de dezinsecție să fie eficiente, acestea trebuie efectuate în mod unitar, la nivelul întregii localităti, atât pe domeniul public și privat, cât și la toți utilizatorii de pe raza municipiului Brașov.

„În acest sens facem apel către cetățeni, asociații de locatari/proprietari, agenți economici și instituții publice să efectueze activitatea de dezinsecție pe proprietăți, în clădiri și în subsolul blocurilor concomitent cu acțiunea municipalității", este apelul pe care îl fac reprezentanţii Primăriei.

    În cazul în care condițiile meteorologice vor împiedica desfașurarea acestor acțiuni, perioada de efectuare a activităților va fi reprogramată.

Comentarii

Ultimă oră