Pasajul Independenţei, care va face legătura între cartierele Tractorul şi Bartolomeu, peste calea ferată va intra în folosinţă  cu patru luni mai repede decât termenul dat iniţial de constructor. După finalizarea calculelor făcute în urma testelor de rezistenţă va mai dura maxim 10 zile până când pe pod vom avea liberă trecere. O primă parte din testul de rezistenţă s-a desfăşurat deja pe pasajul Independenţei. Aici au fost amplasate strategic pentru măsurători mai multe camioane încărcate cu zeci de tone de materiale.
“Peste pod trec 4 camioane spate în spate, se prelucrează datele citite, se compară cu calculele făcute şi rezultă un raport al încercării care îi va confirma beneficiarului că podul este în regulă” a explicat “testul de rezistenţă” proiectantul Avram Conţiu.
“Lucrările au început anul trecut în noiembrie şi conform contractului de finanţare şi contractului pe care îl avem cu constructorul aveam termen de finalizare în februarie 2013, datorită faptului că s-a concentrat foarte mult pe perioada de vară şi timpul a fost favorabil am reuşit să recuperăm ca şi termen de execuţie cele aproape 4 luni de zile” a declarat Liliana Horga,  director adjunct Direcţia tehnică a Primăriei Braşov.
Pasajul Independenţei a fost construit printr-un proiect european prin Programul Operaţional Regional şi are o valoare de 25 de milioane. Partea de confinanţare a proiectului a suportat-o Primăria Braşov şi a fost de 2%.