Daca ai inceput sa te intalnesti cu cineva si ati ajuns la punctul in care urmeaza sa faceti sex, ar fi mai bine ca inainte sa-ti arunci hainele sa iti raspunzi la niste intrebari, dar sa-i adresezi si lui cateva. Ele au scopul de te proteja de boli cu transmitere sexuala.

1. Te-ai testat impotriva bolilor cu transmitere sexuala

Atat tu, cat si noul partener de sex ar trebui sa fiti “la zi” cu testele care sa arate daca sunteti sau nu purtatori de boala cu transmitere sexuala. Poti cere medicului sa-ti dea trimitere pentru testul de Chlamydia, gonoreea , sifilis sau tricomoniaza, mai ales daca ai avut in ultima vreme contacte sexuale neprotejate. De asemenea, daca potentialul partener de sex evita sa raspunda ar fi mai bine sa amani momentul “fierbinte” pana cand esti sigur ca totul este in regula.

2. Cand ai facut testul HIV ultima data?

Noile recomandari medicale la nivel mondial indeamna tinerii sa se testeze anual impotriva HIV. Daca in ultima vreme ai fost expus la virus prin contact sexual neprotejat, ace sau alte contacte cu fluide, ar trebui sa iti faci un test HIV. Daca potentialul partener de sex iti raspunde “n-am facut niciodata testul”, ar fi indicat sa amani sexul pana cand raspunsul se schimba.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO